Αν θέλετε να μάθετε τί βλέπει μια ρυγχοφάλαινα της Ανταρκτικής, δείτε αυτό το βίντεο

Νέα έρευνα από τον οργανισμό παγκόσμιας άγριας ζωής (World Wildlife Fund) παρουσιάζει μια σπάνια ματιά του κόσμου της μυστηριώδους ρυγχοφάλαινας της Ανταρκτικής. Ο οργανισμός συνεργάστηκε με Αυστραλούς ερευνητές της Ανταρκτικής για να προσθέσει κάμερα για πρώτη φορά σε ρυγχοφάλαινες και να παρακολουθήσει το πού και πώς ταΐζονται.

Η κάμερα κολλάει στο σώμα της φάλαινας με βεντούζα. Στην περίπτωση του βίντεο που βλέπουμε, η κάμερα καταλάθος γλιστράει στο πλάι του σώματος της φάλαινας, δίνοντας μια απρόσμενη ματιά στον τρόπο με τον οποίο ο λαιμός της κουνιέται κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Οι ρυχγοφάλαινες είναι από τα πιο μικρόσωμα είδη φαλαινών, αλλά παρόλα αυτά μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος τα 30 έως 35 μέτρα και να ζυγίσουν μέχρι 20.000 κιλά. Σε αντίθεση με άλλες φάλαινες όμως, οι ρυγχοφάλαινες είναι αρκετά μικρές ώστε να κινηθούν σε στενά μέρη όπως για παράδειγμα μέσα από παγόβουνα. Τρώνε καθώς διασχίζουν τη θάλασσα, καταπίνοντας τεράστιες ποσότητες νερού μαζί με μικρά ψάρια τα οποία αναμειγνύουν στο στόμα τους.

Το βίντεο δείχνει την ταχύτητα με την οποία η φάλαινα επεξεργάζεται το φαγητό της και επαναλαμβάνει τις κινήσεις. «Ήταν σαν τον Pac-Man που τρώει συνέχεια», είπε ο Ari Friedlaender, ερευνητής και επικεφαλής του πρότζεκτ.

Πηγή: Mental Floss