ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 11:32 EET

Αιθιοπία: Οι «άγγελοι» που έγιναν θύματα στην μοιραία πτήση

Πήγαιναν για ανθρωπιστική βοήθεια και βρήκαν τραγικό θάνατο.

ASSOCIATED PRESS

Εργάζονταν σκληρά για να εξασφαλίσουν φαγητό στους πεινασμένους, νερό στους διψασμένους και φάρμακα στους ασθενείς. Δυστυχώς, όμως, πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με τους 157 νεκρούς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Μεταξύ των ατόμων που βρήκαν τραγικό θάνατο στην πτήση ΕΤ302 με προορισμό το Ναϊρόμπι, ήταν γιατροί, ακαδημαϊκοί, πάστορες και μέλη ανθρωπιστικών αποστολών. Στην πλειοψηφία τους ήταν αφοσιωμένοι υπάλληλοι μη κερδοσκοπικών οργανισμών και φορέων που φρόντιζαν πρόσφυγες. Ανάμεσά τους κάποιοι πρέσβεις, αστυνομικοί αξιωματούχοι και έγκριτοι συγγραφείς, που επίσης επέβαινα στο μοιραίο Boeing 737 Max 8 της Ethiopian Airlines.

 Πηγή: Associated Press

ASSOCIATED PRESS

Ο Ερυθρός Σταυρός, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Επιτροπής για την Ανάπτυξη των Λαών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και οι Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είναι μεταξύ των ανθρωπιστικών και πολιτιστικών ομάδων που θρηνούν απώλειες.

Μια οικογένεια έξι ατόμων από τον Καναδά, Αφρικανοί ξενιτεμένοι που επισκέπτονταν τις οικογένειες τους πίσω στην πατρίδα τους και τουρίστες συμπληρώνουν το «μαύρο παζλ» με τα προφίλ των θυμάτων από 35 χώρες. Μόνο η Κένυα θρηνεί τον χαμό 32 ανθρώπων, τον μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα.

Εξάλλου, τόσο η Αντίς Αμπέμπα όσο και το Ναϊρόμπι θεωρούνται σημαντικοί κόμβοι για τα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τουλάχιστον 21 άτομα προσωπικού από τα Ηνωμένα Εθνη σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συντριβής, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ηνωμένου Βασιλείου Αντόνιο Γκουτέρες.