Αλ. Τσίπρας για υπόθεση Γεωργούλη: Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά – Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες

«Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Για τις καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από το κόμμα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από την δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά όμως τη σεξουαλική παρενόχληση, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ πρόσθεσε ότι «το μήνυμα είναι καμία συγκάλυψη, καμία σκιά».

Στο μεταξύ, την παράδωση της έδρας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Αλέξη Γεωργούλη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, επισήμανε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης απομακρύνθηκε ακαριαία από τη θέση του, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία της καταγγέλλουσας. «Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του».

«Μας έχει σοκάρει όλους, ειδικά τις γυναίκες, αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες μάθαμε ότι βαρύνεται με μία καταγγελία και αμέσως μετά, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτονόητο. Έχουμε δει να υπάρχουν καθυστερήσεις σημαντικές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως κινήθηκε και έδωσε την εντολή…», είπε αρχικά.

Όπως ανέφερε η κ. Τσαπανίδου, «η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Τις φήμες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στην Ευρωομάδα, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να το ψάξουν. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, και έκανε λόγο για συκοφαντικές φήμες που κυκλοφορούν στο αέρα, προσβλητικές φήμες. Μάλιστα, αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον τρόπο που το ψάξαμε…».

Πηγή: ertnews, dikastiko