ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2018 10:10 EEST

Αναφορές για τηλεφώνημα Λαβρόφ σε Κοτζιά και προειδοποιήσεις για «μπλοκάρισμα» της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Alkis Konstantinidis / Reuters

Κόκκινη γραμμή ότι δεν θα ανεχθεί κινήσεις από τρίτες χώρες που αναμειγνύονται στα εσωτερικά της Ελλάδας θέτει η Αθήνα με αφορμή την εμπλοκή Ρώσων διπλωματών στο Σκοπιανό.

Πριν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνηση να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και να κρίνει ως ανεπιθύμητους άλλους δύο είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Σεργκέι Λαβρόφ προς τον Νίκο Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας φέρεται να του είπε ότι θα σταματήσει τη συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Έλληνας υπουργός, μετά την αρχική του έκπληξη του απάντησε ότι η συμφωνία είναι διακρατική και δεν μπορεί να την σταματήσει κανείς.

Ο έλληνας πρωθυπουργός πάντως, παρά τις δυσκολίες τόσο από τη ρωσική κυβέρνηση όσο και από τον κυβερνητικό του εταίρο είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους τη συμφωνία των Πρεσπών.

Χτες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Νατοϊκής Συμμαχίας έλαβαν την απόφασή τους να προσκαλέσουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Στην ανακοίνωσή τους επισήμαναν παράλληλα, ότι η εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Πηγή: News247

Sponsored Post