ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2019 12:58 EEST

Ανακοίνωση Υπουργείου για την μη συμμετοχή στις Πανελλήνιες υποψηφίων Εσπερινού Λυκείου των Χανίων

Εξαιτίας της «αναλγησίας των εργοδοτών τους».

Μέσα σε μία ημέρα τέσσερις μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, είδαν να γκρεμίζονται οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και να «σβήνουν» τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο.

 

Την Παρασκευή, στην αφετηρία της κούρσας των 104.040 υποψήφιων για μία από τις 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας, μόλις 2 από τους μαθητές της Λυκειάρχου Ευαγγελίας Σαρρή, κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση, αφού για 4 συμμαθητές τους, εργοδότες και «συνάδελφοι» στέρησαν την ευκαιρία της συμμετοχής.

«Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους» ήταν το αρχικό σχόλιο της κας Σαρρή. 

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μη συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων Εσπερινού Λυκείου των Χανίων, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.