Αναρωτιέστε πώς περνά ο καιρός; Καλά κάνετε γιατί πάνε ήδη 20 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο του Sex & the City

Αναρωτιέστε πώς περνά ο καιρός; Καλά κάνετε γιατί πάνε ήδη 20 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο του Sex & the City
Ron Galella, Ltd. via Getty Images

Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικός τρόπος για να το διαπιστώσει κανείς αυτό από το να σκεφτεί πριν πόσα χρόνια κυκλοφόρησε το τάδε τραγούδι που πέτυχε τυχαία στο ραδιόφωνο ή η δείνα σειρά που κάποτε έβλεπε μετά μανίας και την αναπόλησε. Ας πούμε, για παράδειγμα, σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς Sex & the City. Κι αν δεν είναι σοκ αυτό, τότε τι είναι;

Oi Carrie, Charlotte, Miranda και Samantha έκαναν την εμφάνισή τους ως χαρακτήρες στις τηλεοπτικές οθόνες στις 6 Ιουνίου 1998 για να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους (μετά από πολλές σχέσεις, ραντεβού, συζητήσεις, ακόμη περισσότερο σεξ, μέχρι και συζύγους και παιδιά) το 2004.

Τι κι αν στην πραγματική ζωή οι ηθοποιοί Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon και Kim Cattrall δεν έχουν ακριβώς αυτή την κολλητή σχέση που είχαν στη σειρά, με την Kim Cattrall να έχει εκτοξεύσει και δημόσια κατηγορίες για την Sarah Jessica Parker; Το SATC έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία γιατί υπήρξε η πρώτη σειρά που είχε ως κεντρικές πρωταγωνίστριες μόνο γυναίκες, οι οποίες μιλούσαν ανοιχτά για το σεξ χωρίς ταμπού, ενώ έκαναν και μερικές φαντασμαγορικές στυλιστικά εμφανίσεις, που θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Όπως το νυφικό που φόρεσε η Sarah Jessica Parker ως Carrie στο γάμο (που τελικά δεν έγινε) με τον Mr. Big, με την υπογραφή της Vivienne Westwood:

Πολλές ήταν οι γυναίκες που είδαν τον εαυτό τους σε αυτές τις 4 προσωπικότητες, άλλες πίστεψαν ότι η ανεξαρτησία και η χειραφέτηση δεν είναι κάτι «άπιαστο», ενώ υπήρξαν κι εκείνες που εναντιώθηκαν σε αυτή τη σειρά, θεωρώντας τη «δήθεν» και πως δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών.

Με όποια άποψη και αν ταυτίζεστε περισσότερο, το σίγουρο είναι ότι το Sex and the City ήταν μια πρωτοποριακή σειρά. Αν μη τι άλλο, έβγαλε τη γυναίκα ως πρότυπο από τη θέση της νοικοκυράς και μόνο και την τοποθέτησε σε ένα πιο προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο πλαίσιο. Και αυτό δεν το είχαν τολμήσει άλλες σειρές με αυτό τον τρόπο έως τότε.