Ανδρας έσπασε το πιο σκληρό οστό στο ανθρώπινο σώμα μετά από βήχα

Η οστική πυκνότητα του Ye ήταν παρόμοια με αυτή ενός 80χρονου άνδρα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο.

Το μηριαίο οστό θεωρείται ευρέως το σκληρότερο ή το δεύτερο σκληρότερο οστό στο ανθρώπινο σώμα, αλλά ένας 35χρονος άνδρας στην Κίνα φέρεται να κατάφερε να το σπάσει μόνο βήχοντας.

Οι γιατροί στο Δεύτερο Λαϊκό Νοσοκομείο της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα ανέφεραν πρόσφατα τη συγκλονιστική περίπτωση ενός 35χρονου άνδρα που αναφέρεται μόνο ως κύριος Ye, ο οποίος υπέστη κάταγμα μηριαίου οστού κατά τη διάρκεια μιας κρίσης βήχα, αναφέρει το Oddity Central.

Σύμφωνα με τον Dong Zhong, διευθυντή του Τμήματος Ορθοπαιδικής στο νοσοκομείο, το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας κρίσης βήχα.

Ο κ. Ye είπε στους γιατρούς ότι ένιωσε έναν οξύ πόνο αμέσως μετά από έναν ιδιαίτερα δυνατό βήχα, αλλά πίστευε ότι πρόκειται για κράμπα. Μόνο αφού ένιωσε ότι δε μπορούσε να περπατήσει, αποφάσισε να πάει στο νοσοκόμειο.

Μια ακτινογραφία έδειξε ότι ο κύριος Ye είχε υποστεί κάταγμα μηριαίου οστού.

Ο Zhong και η ομάδα του αποφάσισαν να διερευνήσουν περαιτέρω, ρωτώντας τον ασθενή για τη γενική του υγεία, τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του, αλλά έκαναν επίσης ένα τεστ οστικής πυκνότητας που έδειξε ανησυχητικά αποτελέσματα.

Η οστική πυκνότητα του Ye ήταν παρόμοια με αυτή ενός 80χρονου άνδρα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο.

Αφού οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Ye δεν έπασχε από κάποια ασθένεια των οστών, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε απλώς εύθραυστα οστά ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής που έκανε και της έλλειψης άσκησης.

Ο 35χρονος άνδρας είπε στους γιατρούς ότι ουσιαστικά είχε αντικαταστήσει το νερό με γλυκά, ανθρακούχα ποτά, τα οποία προφανώς εμπόδιζαν τον οργανισμό του να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο, επηρεάζοντας έτσι την οστική του πυκνότητα.

Ο Δρ Dong Zhong εξήγησε ότι τα ποτά με βάση την κόλα περιέχουν φωσφορικό οξύ το οποίο συνδυάζεται με το ασβέστιο στην κανονική πρόσληψη τροφής για να σχηματίσει φωσφορικό ασβέστιο μετά την είσοδο στον οργανισμό. Το τελευταίο είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό, επομένως η συχνή κατανάλωση τέτοιων ποτών για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην οστική πυκνότητα.

Δημοφιλή