ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2018 08:31 EEST

Άνδρας που επέζησε από επίθεση αρκούδας δαγκώθηκε από καρχαρία

«Δεν κατηγορώ τον καρχαρία, δεν κατηγορώ την αρκούδα και δεν κατηγορώ τον κροταλία» είπε το θύμα

 

Για κάποιον λόγο το ζωικό βασίλειο πρέπει να μισεί τον Ντίλαν ΜακΓουΐλιαμς.

Την Πέμπτη, ο 20χρονος κάτοικος του Γκραντ Τζάνκτσιον του Κολοράντο δαγκώθηκε από έναν καρχαρία ενώ έκανε boogie-board στα ανοιχτά του Καουάι της Χαβάης.

Αυτό συνέβη λιγότερο από έναν χρόνο αφού ο ΜακΓουΐλιαμς δέχτηκε την επίθεση μιας μαύρης αρκούδας ενώ έκανε κάμπινγκ στην κομητεία Μπούλντερ του Κολοράντο, σύμφωνα με το CBS Denver.

Ο ΜακΓουίλιαμς ήταν γύρω στα 27 μέτρα από την ακτή όταν έπεσε από τη σανίδα του και ένιωσε έναν τρομερό πόνο στο δεξί του πόδι.

«Στην αρχή πανικοβλήθηκα» είπε στη Honolulu Star-Advertiser. «Δεν ήξερα αν έχασα το δεξί μου πόδι ή κάτι τέτοιο».

Ο ΜακΓουΐλιαμς είπε ότι πιστεύει πως το ζώο που του επιτέθηκε ήταν ένας καρχαρίας- τίγρης 2 – 2,5 μέτρων και τον κλώτσησε με δύναμη πριν προσπαθήσει να κολυμπήσει στην ακτή.

«Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό. Δεν ήξερα πού ήταν ο καρχαρίας, και δεν ήξερα αν θα μου ερχόταν ξανά» είπε στην εφημερίδα.

Ο ΜακΓουίλιαμς τα κατάφερε να φτάσει στην ακτή, όπου περαστικοί τον βοήθησαν να πάει σε γιατρό.

Αν και το τραύμα δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή του, ο ΜακΓουΐλιαμς υπέστη κάποια βαθιά κοψίματα, αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook.

Αν και μια εμπειρία σαν αυτή θα μπορούσε να κάνει κάποιους να φοβούνται να ξανακολυμπήσουν στον ωκεανό στο μέλλον, ο ΜακΓουΐλιαμς ήταν εξοργισμένος που τα τραύματα τον εμπόδιζαν να κάνει boogie-boarding.

«Είμαι απλά θυμωμένος που δεν μπορώ να επιστρέψω στο νερό για καναδυό ημέρες» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό KGMB της Χαβάης.

Ο ΜακΓουίλιαμς, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι σχεδόν συνηθισμένος στο να δέχεται επιθέσεις από μεγάλα ζώα με μεγάλα δόντια, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αρκούδα πέρυσι.

«Η αρκούδα άρπαξε το πίσω μέρος του κεφαλιού μου και άρχισε να με τραβάει και εγώ πάλευα όσο καλύτερα μπορούσα» είπε. «Με έριξε και με τσαλαπάτησε για λίγο, και τα κατάφερα να επιστρέψω στην παρέα μου, που την τρόμαξαν και έφυγε».

Επίσης, τρία χρόνια πριν, τον δάγκωσε κροταλίας ενώ έκανε πεζοπορία στη Γιούτα.

Αν και είναι μαγνήτης για επιθέσεις ζώων, ο ίδιος δεν θυμώνει με αυτά. Απλά θεωρεί πως ήταν στα λάθος μέρη τις λάθος στιγμές.

«Πάντα αγαπούσα τα ζώα και περνούσα όσον περισσότερο χρόνο μαζί τους μπορούσα» είπε στο BBC. «Δεν κατηγορώ τον καρχαρία, δεν κατηγορώ την αρκούδα και δεν κατηγορώ τον κροταλία».

Μετάφραση/ αναδημοσίευση από την αμερικανική έκδοση της HuffPost 

Sponsored Post