Άνδρας ταξίδεψε κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου σε -50 βαθμούς Κελσίου και επέζησε

Κατά τη διάρκεια πτήσης από το Οράν της Αλγερίας στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού. Υπέστη σοβαρή υποθερμία και νοσηλεύεται.
SOPA Images via Getty Images

Ένας άνδρας ανακαλύφθηκε κρυμμένος στο χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός εμπορικού αεροσκάφους που πέταξε από την Αλγερία στο Παρίσι με σοβαρή υποθερμία αλλά ζωντανός, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Ο άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 20, βρέθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών ελέγχων μετά την προσγείωση της πτήσης της από το Οράν της Αλγερίας στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού το πρωί, δήλωσαν οι εισαγγελείς στο AFP.

Δεν είχε πάνω του ταυτότητα και διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ανέφεραν.

Πηγή του αεροδρομίου ανέφερε νωρίτερα ότι ο άνδρας ”ήταν ζωντανός αλλά σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση λόγω σοβαρής υποθερμίας”.

Τα εμπορικά αεροσκάφη ταξιδεύουν σε υψόμετρο 30.000 έως 40.000 ποδών, όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν συνήθως στους -50 βαθμούς Κελσίου και η έλλειψη οξυγόνου καθιστά απίθανη την επιβίωση για όποιον ταξιδεύει σε ένα διαμέρισμα του συστήματος προσγείωσης το οποίο δεν θερμαίνεται ούτε βρίσκεται υπό πίεση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, 132 άτομα -γνωστά στον κλάδο ως λαθρεπιβάτες στα φρεάτια των τροχών- επιχείρησαν να ταξιδέψουν στα τμήματα του συστήματος προσγείωσης εμπορικών αεροσκαφών μεταξύ 1947 και 2021.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το πτώμα ενός άνδρα ανακαλύφθηκε στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, το οποίο είχε έρθει από το Τορόντο, αλλά προηγουμένως είχε απογειωθεί από τη Νιγηρία.

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, δύο επιβάτες βρέθηκαν νεκροί κατά την άφιξή τους στον αποθηκευτικό χώρο του συστήματος προσγείωσης μιας πτήσης από το Σαντιάγο της Χιλής στη Μπογκοτά της Κολομβίας.

Τον Ιούλιο του 2019, το παγωμένο πτώμα ενός άνδρα προσγειώθηκε σε κήπο σε προάστιο του Λονδίνου, το οποίο πιστεύεται ότι βρισκόταν στο χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους της Kenya Airways που προσέγγιζε το αεροδρόμιο Χίθροου.

Το ποσοστό θνησιμότητας για τους ανθρώπους που επιχειρούν να ταξιδέψουν με αυτόν τον τρόπο είναι 77%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή