Ανδροειδές της Toyota αναπαράγει με ακρίβεια τις κινήσεις του ανθρώπου- χειριστή

Η αναβαθμισμένη έκδοση του T-HR3 «έκλεψε» την παράσταση σε επίδειξη στο Τόκιο.
ASSOCIATED PRESS

Η αναβαθμισμένη έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ T-HR3 της Toyota πλέον έχει ταχύτερες και πιο ομαλές κινήσεις δαχτύλων επειδή η wearable συσκευή ελέγχου έχει γίνει ελαφρύτερη και πιο εύχρηστη.

Σε πρόσφατη επίδειξη στο Τόκιο ένας άνθρωπος με headset και ηλεκτρόδια έκανε το ρομπότ να κινείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο κινούνταν και ο ίδιος, κάνοντας χειρονομίες ή χορευτικές κινήσεις, καθώς οι αισθητήρες έστελναν σήματα υπολογιστή στο ρομπότ σχετικά με τις ανθρώπινες κινήσεις που αντιλαμβάνονταν.

Μικρότερα ρομπότ που μοιάζουν με τις μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο το 2020 και των Παραολυμπιακών ελέγχονταν με τον ίδιο τρόπο. Σημειώνεται πως η Toyota είναι ένας από τους σπόνσορες των Ολυμπιακών.

Ο Τομοχίσα Μοριντάιρα, μηχανικός της Toyota, είπε ότι τα ανθρωπόμορφα ρομπότ μπορούν να ελέγχονται πολύ εύκολα, επειδή το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να κινείται φυσικά.

Η ανάπτυξη ενός ρομπότ που αναπαράγει τις κινήσεις του ανθρώπου θα μπορούσε στο μέλλον να σημαίνει ότι θα ήταν σε θέση να πραγματοποιεί εγχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου ο γιατρός δεν θα μπορούσε να μεταβεί. Επίσης, σύμφωνα με την Toyota, θα μπορούσε να επιτρέψει σε ανθρώπους να συμμετέχουν σε events μέσω «αντιπροσώπων».

Όπως τόνισε ο Μοριντάιρα, η πρόκληση έγκειται στην εξασφάλιση αξιόπιστων και γρήγορων συνδέσεων τηλεπικοινωνιών, έτσι ώστε τα σήματα να δρομολογούνται με ακρίβεια.