21 κόλπα για να βρίσκουμε τις καλύτερες προσφορές στα ξενοδοχεία

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.
Carlina Teteris via Getty Images

Υπάρχουν κόλπα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων, σε κάθε σας ταξίδι. Το Business Insider μίλησε στους επαγγελματίες του κλάδου και παρουσιάζει τις καλύτερες συμβουλές για μια κράτηση.

Ζητήστε γωνιακό δωμάτιο

Γιατί συνήθως είναι μεγαλύτερα τα δωμάτια και θα το κλείσετε στην ίδια τιμή με τα υπόλοιπα. Αν έχετε ήδη κάνει την κράτηση και ζητήσετε αναβάθμιση για γωνιακό δωμάτιο όταν φτάσετε στο ξενοδοχείο, καλύτερα να το κάνετε διακριτικά και όχι όταν έχει πολύ κόσμο στη ρεσεψιόν.

Κάντε check in προς το τέλος της ημέρας

Αν θέλετε να αποτύχετε αναβάθμιση στο δωμάτιό σας, καλό είναι να κάνετε check in προς το τέλος της ημέρας. Τότε τα ξενοδοχεία έχουν μια καλύτερη εικόνα της πληρότητας και είναι πιθανότερο να προσφέρουν αναβαθμίσεις που είναι ακόμα διαθέσιμες.

Καλέστε απευθείας στο ξενοδοχείο

Τότε υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες για μια καλή προσφορά. Εάν έχετε μείνει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, διατηρήσετε μια καλή σχέση με το προσωπικό και μια απευθείας κράτηση μπορεί να σας φέρει περισσότερα προνόμια.

Δείτε την περίοδο ακύρωσης και κάντε κράτηση τότε

Συνήθως, η περίοδος ακύρωσης ενός ξενοδοχείου είναι περίπου 24 με 48 ώρες πριν την άφιξη. Αν έχουν ακυρώσεις, τότε θα δώσουν τα δωμάτια σε χαμηλότερη τιμή.

Κλείστε μαζί ξενοδοχείο και αεροπορικά

Αν το κάνετε συνδυαστικά, μπορεί να πετύχετε καλύτερη προσφορά και για τα δύο σαν πακέτο.

Γίνετε μέλη στα ξενοδοχεία που προτιμάτε

Αυτά, δίνουν πολλά προνόμια στους επισκέπτες, όπως δωρεάν Wi-Fi, ενώ θα μαθαίνετε πρώτοι για τις προσφορές.

Ή εγγραφείτε σε πλατφόρμες

Διάφορες πλατφόρμες κράτησης δωματίων, κάνουν συχνά δώρα, όπως μια δωρεάν βραδιά.

Ψάξτε για ξενοδοχεία που επισκέπτονται όσοι ταξιδεύουν για δουλειά

Τα ξενοδοχεία αυτά κάνουν συνήθως προσφορές. Επειδή δεν τα κλείνουν για επαγγελματικούς λόγους τα σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ίσως πετύχετε καλή τιμή.

Sofie Delauw via Getty Images

Εγγραφείτε σε ειδοποιήσεις για προσφορές

Αν δεν έχετε χρόνο να τα παρακολουθείτε όλα, μπορείτε να ζητήσετε να σας έρχονται ειδοποιήσεις για προσφορές στο email σας.

Ελέγξτε πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι τιμές

Εάν δεν έχετε στο μυαλό σας κάποιον συγκεκριμένο προορισμό, μπορείτε να παρακολουθείτε Δείκτη Τιμών Ξενοδοχείων της Hotels.com, όπου δίνει πληροφορίες για το πού αυξάνονται και που μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων, βάσει της ζήτησης.

Εκπτώσεις σε εφαρμογές

Πολλές εφαρμογές παρέχουν πολλές προσφορές σε ξενοδοχεία, όπως το Hotel Tonight που προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής στα δωμάτια.

Κάντε κράτηση σε νέο ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο θα προσπαθήσει να αυξήσει τις κρατήσεις με αποτέλεσμα να κάνει καλύτερες προσφορές για να γίνει πιο γνωστό.

Χρησιμοποιήστε κουπόνια

Τα κουπόνια μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ψάχνετε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο, αλλά ιστοσελίδες όπως το Coupons.com και το DealsPlus.com έχουν ολόκληρα τμήματα κωδικών κουπονιών για τους τουρίστες. Από εκπτώσεις στη διαμονή μέχρι σε αεροπορικά.

Να το λέτε αν πρόκειται για ειδική περίσταση

Είτε πρόκειται για τα γενέθλιά σας, την επέτειό σας, ή τον μήνα του μέλιτος, καλό είναι να το αναφέρετε. Μερικές φορές, μπορεί να πετύχετε αναβάθμιση ή διάφορα δώρα.

dima_sidelnikov via Getty Images

Να πηγαίνετε αντίθετα από το ρεύμα

Που σημαίνει, να κλείνετε όταν ο περισσότερος κόσμος δεν κλείνει.

Κερδίστε πόντους

Πολλά ξενοδοχεία έχουν το σύστημα των πόντων για διάφορες υπηρεσίες τους που στη συνέχει δίνουν προσφορές.

Προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο στους φίλους σας

Αυτό αρέσει στα ξενοδοχεία γιατί φέρνει νέους πελάτες και πιθανότατα θα σας ανταμείψει γι’ αυτό.

Κάντε κράτηση σε ένα μυστικό ξενοδοχείο

Υπάρχουν εφαρμογές που μπορείς να κλείστε καλές προσφορές της τελευταίας στιγμής σε ξενοδοχεία που δεν θέλουν τα δωμάτια να παραμείνουν κενά.

Δείτε τι προσφέρει η πιστωτική σας κάρτα

Έχουν πλέον αρκετά προγράμματα ανταμοιβών, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, μίλια και πολλά άλλα.

Δηλώστε αν πήγαν όλα καλά με τη διαμονή σας

Συχνά, θέματα όπως φασαρία από τους γείτονες ή ένα ακατάστατο δωμάτιο μπορεί να χαλάσει τις διακοπές σας. Και αν το δηλώσετε, πιθανότατα να πάρετε κάποιο δώρο από το ξενοδοχείο.

Πηγή:

Ψάξτε για ξενοδοχεία που επισκέπτονται όσοι ταξιδεύουν για δουλειά

Τα ξενοδοχεία αυτά κάνουν συνήθως προσφορές. Επειδή δεν τα κλείνουν για επαγγελματικούς λόγους τα σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες, ίσως πετύχετε καλή τιμή.

Πηγή: Business Insider

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση