ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2016 14:29 EEST | Updated 08/09/2016 14:31 EEST

Πρωτοεμφανιζόμενη «εθνικοσοσιαλιστική» ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νοταρά όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες

Με επιφύλαξη εξετάζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο που ανέβηκε στο Youtube με το οποίο ακροδεξιά οργάνωση με το όνομα «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2016 στο κτήριο επί της οδού Νοταρά 26 στα Εξάρχεια που τελεί υπό κατάληψη από αλληλέγγυους και φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το βίντεο ανέβηκε πράγματι από τους δράστες της επίθεσης ή αν πρόκειται για ύποπτη ενέργεια από άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα και να παραπλανήσουν τις Αρχές.

Εντύπωση προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. ότι για πρώτη φορά γίνεται ανάληψη ευθύνης –αν αυτή αποδειχθεί πραγματική- με βίντεο στο Youtube. Στο βίντεο περιέχεται υλικό από τη στιγμή της έκρηξης στην οδό Νοταρά 26.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι πριν την επίθεση είχαν μπει στην κατάληψη για να κατοπτεύσουν το χώρο προσποιούμενοι τους αλληλέγγυους. «Συναγωνιστές τρύπωσαν στις καταλήψεις όχι μόνο της Νοταρά 26 αλλά και σε άλλες σαν αλληλέγγυοι, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι μέσα σε αυτές αντιφασίστες και αλληλέγγυοι κρύβουν με το ψεύτικο προσωπείο τους μέλη του ελεύθερου Συριακού Στρατού και της τζιχαντιστικής οργάνωσης Al Nursa».

Sponsored Post