Ανήλικος πήγε με πόνο δοντιού στο νοσοκομείο και κατέληξε στην… Εντατική

Διερευνά το περιστατικό η διοίκηση του νοσοκομείου
PeopleImages via Getty Images

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένα 15χρονο αγόρι που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγε στο νοσοκομείο γιατί πονούσε πολύ το δόντι του.

Σύμφωνα με το Cretapost το αγόρι είχε έντονο πονόδοντο, λόγω ενός αποστήματος. Μάλιστα είχε πάει δύο φορές στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να του γράφουν αντιβίωση και να το στέλνουν σπίτι.

Στην τρίτη όμως επίσκεψη, διαπιστώθηκε ότι το απόστημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο, όπου και αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ζημιάς.

«Οι γιατροί έκαναν εισαγωγή τον γιο μου και του έκαναν μία πανοραμική ακτινογραφία η οποία έδειξε ένα μεγάλο απόστημα στη ρίζα του τραπεζίτη. Ο γιατρός με φώναξε και μου είπε πως θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να βγάλουν το δόντι και να καθαρίσουν το απόστημα. Μου είπαν ότι το χειρουργείο θα κρατήσει δύο ώρες και μετά θα συνέλθει το παιδί και θα είναι καλά. Περάσανε οι δύο ώρες και με φώναξαν οι γιατροί για να μου πουν ότι ναι μεν το δόντι βγήκε αλλά το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει καθώς το απόστημα είχε προχωρήσει και είχε φτάσει στο λαιμό», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην Εντατική.

«Τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Οι γιατροί, τόσο ο χειρουργός οδοντίατρος όσο και ο Ωτορινολαρυγγολόγος, μαζί με όλο το προσωπικό, στάθηκαν δίπλα στο παιδί μου. Ο γιος μου είχε υψηλό πυρετό για πολλές ημέρες και έμεινε στην Εντατική τρεις βδομάδες», συνέχισε η μητέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά, μετά από δύο μήνες περίπου η κατάσταση της υγείας του 15χρονου βελτιώθηκε. Το απόστημα έχει εξαλειφθεί ενώ χρειάστηκε να παραμείνει για κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας μίας λοίμωξης από μικρόβιο που κόλλησε στην Εντατική.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου η οποία έχει διατάξει έρευνα για το θέμα.

ΠΗΓΗ: Cretapost

Δημοφιλή