Πυροβολισμοί έξω από κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (Εικόνες)

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από κλαμπ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
.
.
huffpost.gr

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα κλεμμένο από σπίτι αστυνομικού εντόπισαν τα ξημερώματα τού Σαββάτου τα στελέχη της Άμεσης Δράσης, κατά τη σύλληψη εμπλεκομένων σε περιστατικό με άσκοπους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις έξι το πρωί, όταν ένας άνδρας Ρομά άνοιξε πυρ έξω από κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι υπεύθυνοι τού καταστήματος κάλεσαν την αστυνομία και, όταν οι ένστολοι έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν πέντε κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών και τρεις τρύπες στην πινακίδα του καταστήματος.
.
.
huffpost.gr
.
.
huffpost.gr
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο και μάλιστα έδωσαν λεπτομερή περιγραφή του. Λίγη ώρα αργότερα πλήρωμα περιπολικού εντόπισε το όχημα στη διασταύρωση των οδών Καλλιρρόης και Πετμεζά με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν διακριτικά περιμένοντας ενισχύσεις και στην οδό Ευριπίδου, στην Καλλιθέα, το ακινητοποίησαν μαζί με άλλο ένα περιπολικό και τα στελέχη μίας Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
.
.
huffpost.gr
Επιβάτες στο αυτοκίνητο ο άντρας, που διαπιστώθηκε πως είχε ανοίξει πυρ, και μία γυναίκα. Στον «τεμπέλη» του οχήματος βρήκαν ένα πιστόλι Glock17, το οποίο δεν είναι δηλωμένο, και ένα υπηρεσιακό πιστόλι USP, που είχε κλαπεί από το σπίτι αστυνομικού, στους Αμπελόκηπους, τον Ιανουάριο του 2022.
Τα δύο πιστόλια μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, προκειμένου να διερευνηθούν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια, ενώ τα κίνητρα τού δράστη προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Δημοφιλή