ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2020 11:19 EEST | Updated 08/10/2020 12:38 EEST

Άνοιξαν τα Βαρώσια στην κατεχόμενη Κύπρο - Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι

Επίσκεψη του υποψήφιου για την ηγεσία της κατεχόμενης Κύπρου.

BIROL BEBEK via Getty Images

Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η είσοδος επιτρέπεται για τους Τούρκους έποικους και τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα εικόνες και βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ ο οποίος μάλιστα το απόγευμα, όπως γράφει το PhileNews αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή. 

Επίσης στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στο οδόφραγμα της πόλης, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο σημείο ελεύθερης διέλευσης πριν την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ της τ/κ εφημερίδα Havadis και μεταδίδει το PhileNews, η περιοχή που συνορεύει με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές των κατεχόμενων.

Η ελλιπής καθαριότητα και οι λακκούβες στους δρόμους είναι το χαρακτηριστικό της περιοχής και την ίδια ώρα οι κάτοικοι βλέπουν τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς για να ασφαλτοστρώσουν και να καθαρίσουν μία περιοχή απλώς για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Πηγή: Philenews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

BIROL BEBEK via Getty Images
NurPhoto via Getty Images
ASSOCIATED PRESS
NurPhoto via Getty Images
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS