Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο; Αυτοί οι 7 διάσημοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο

Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο; Αυτοί οι 7 διάσημοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο

Δημοφιλείς προσωπικότητες με εκατομμύρια fans και ακόμα περισσότερα χρήματα. Είδωλα που κάποια στιγμή θέλαμε να γίνουμε σαν και αυτούς. Αστραφτεροί, πετυχημένοι, ευτυχισμένοι. Νομίζουμε πως δεν έχουν κανένα ψεγάδι. Κι, όμως, αν τύχει και ρωτήσει κάποιος τους επτά αστέρες που ακολουθούν με πόσο βαθμό έχουν τελειώσει το σχολείο... ίσως κοκκινίσουν λιγάκι.

Katy Perry

David M. Benett via Getty Images

H διάσημη ποπ τραγουδίστρια εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 της, παρόλο που είχε εξασφαλίσει το General Educational Development, ένα πιστοποιητικό που αναγνωρίζει ότι ο εξεταζόμενος πληροί τις προϋποθέσεις για την μετέπειτα ακαδημαϊκή του εκπαίδευση. Η Katy Perry σε μια συνέντευξή της στο Yahoo αποκαλύπτει: «Νιώθω ενοχές που δεν ολοκλήρωσα την υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι σπουδές είναι πραγματικά χρήσιμες στην εποχή που ζούμε».

Rihanna

Simon Dawson / Reuters

Στα 16 της εγκατέλειψε το γυμνάσιο της Μπαρμπάντος το αστέρι της ποπ για χάρη της μουσικής και συγκεκριμένα της Def Jam Recordings. Κατάφερε παρόλα αυτά να κερδίσει «βραβείο ομορφιάς» και «βραβείο ταλέντου» στη σχολική «θητεία» της. Η μητέρα της διαβεβαιώνει πως η κόρη της ήταν πάντα ευθύς. Ήταν παιδί που δεν του άρεσε το σχολείο.

Harry Styles

Andrew Kelly / Reuters

To Χ-Factor ήθελε θυσίες και έτσι στα 16 του, ο τραγουδιστής των One Direction εγκατέλειψε το σχολείο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μάλιστα είχε αφήσει και το συγκρότημά του για τo talent show, το White Eskimo, πράγμα για το οποίο στενοχωρέθηκε περισσότερο, όπως επισημαίνει.

Drake

Danny Moloshok / Reuters

O δημοφιλής ράπερ εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 για να γίνει ο Jimmy Brooks στο Degrassi: The Next Generation. Στα 25 πια, κατάφερε να πάρει το πιστοποιητικό του γράφοντας στο Twitter: 97% στην τελική μου εξέταση. 88% γραπτά. Επιτέλους, τα κατάφερα, τελείωσα το σχολείο.

Jennifer Lawrence

Mario Anzuoni / Reuters

Η πολλά υποσχόμενη ηθοποιός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο για επαγγελματικούς λόγους στα 14, όταν πράκτορας μοντέλων την εντόπισε σε ταξίδι της στη Νέα Υόρκη και της πρότεινε επαγγελματικό συμβόλαιο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Jennifer δε συνέχισε την εκπαίδευση. Ακόμα και τώρα δε δείχνει να το μετανιώνει λέγοντας: «Έφτιαξα τον δικό μου δρόμο. Έκανα αυτό που ήθελα και δεν ήθελα τίποτα να σταθεί εμπόδιο, ακόμα και το σχολείο».

Daniel Radcliffe

Mario Anzuoni / Reuters

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο Harry Potter. Έτσι, από την ηλικία των 10 ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ την υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς όπως λέει «στο πανεπιστήμιο πηγαίνουμε για να μάθουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Εγώ ήξερα ήδη τι ήθελα να κάνω».

Drew Barrymore

Mark Blinch / Reuters

Ως αστέρι που έλαμπε από μικρό, το σχολείο ερχόταν σε δεύτερη μοίρα και το εγκατέλειψε στα 14. «Αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου σχολείο, να εκπαιδευτώ μόνη μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Αποφάσισα ότι αν το κάνω αυτό δε θα είμαι χαμένη. Έτσι, έφτιαξα το δικό μου πρόγραμμα σπουδών. Διάβαζα, μάθαινα, δούλευα», συμπληρώνει.

Πηγή:Cosmopolitan