ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/04/2018 11:55 EEST | Updated 27/04/2018 12:03 EEST

Αντικαθίσταται ο εντεταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα, Χάνς Φούχτελ

sooc

Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε (Norbert Barthle) διαδέχεται τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ στη θέση του Εντεταλμένου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Μετά τη συγκρότηση νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, τα καθήκοντα του Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) παραμένουν, ενώ ο μέχρι τώρα Εντεταλμένος Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ μετακινείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας και τον διαδέχεται ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Νόρμπερτ Μπάρτλε ως Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φούχτελ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση δόθηκε ώθηση στις ελληνογερμανικές σχέσεις μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας ενός μηχανισμού ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό Δήμων, Περιφερειών και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών. Σχολίασε, μάλιστα, ότι η συνεργασία αυτή υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γεώργιο Πατούλη και τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Ρότζερ Κέλε.

Από την πλευρά του, ο νέος εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Νόρμπερτ Μπάρτλε επαίνεσε το έργο του προκατόχου του και τόνισε ότι αναλαμβάνει την Ελληνογερμανική Συνέλευση σε μία εξαιρετική κατάσταση. ”Αξίζει να συνεχίσει κανείς το έργο αυτό με αμείωτη αφοσίωση” είπε και πρόσθεσε: ”Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε τις υπάρχουσες επαφές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο μηχανισμός της διαδημοτικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποτελεί πολύτιμη συμβολή για το έργο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Οι εμπειρίες που αποκτούνται μέσα από τη διαδημοτική συνεργασία μπορούν να αξιοποιηθούν και για τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία, λαμβάνοντας υπ′ όψιν τις ποικίλες δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης που προσφέρει σε τοπικό επίπεδο”.

Όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Φούχτελ και Μπάρτλε θα επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη συνέχιση της συνεργασίας με τους Έλληνες εταίρους.