Αντούτ Ακές: Το «Μοντέλο της Χρονιάς» που κέρδισε και τη Τζίτζι Χαντίντ

Ποιο είναι το 19χρονο μοντέλο στις πασαρέλες των Alexander McQueen, Givenchy και Burberry
Brent N. Clarke/Invision/AP

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Αντούτ Ακές ψηφίστηκε ω «Μοντέλο της Χρονιάς» από μέλη της βιομηχανίας της μόδας, κερδίζοντας τις Άσλει Γράχαμ, Αντγουόα Αμπόα και Τζίτζι Χαντίντ.

Στη διοργάνωση των βραβείων «Μοντέλα της Χρονιάς», εμπλέκονται περισσότεροι από 250 άνθρωποι από τη βιομηχανία της μόδας, συμπεριλαμβανομένων στυλιστών, φωτογράφων, καλλιτεχνικών διευθυντών, οι οποίοι ψηφίζουν σε κατηγορίες όπως οι: «Καλύτερο μοντέλο άνδρας της χρονιάς», «Καλύτερο μοντέλο γυναίκα της χρονιάς», «Influencers στα σόσιαλ μίντια» και «Εντυπωσιακή επιστροφή στο χώρο».

Η Ακές, 19 ετών, κέρδισε τις εντυπώσεις και είχε μεγάλο αντίκτυπο στη βιομηχανία της μόδας από τότε που εμφανίστηκε στη πρώτη της πασαρέλα στην επίδειξη μόδας του Yves Saint Laurent κατά τη διάρκεια παρουσίασης της κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι 2017. Έκτοτε η Ακές έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες για δημοφιλείς οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Alexander McQueen, Givenchy και Burberry, καθώς και φωτογραφίσεις για περιοδικά όπως η Vogue και το I-D Magazine.

Ποια είναι η Ακές;

Γεννήθηκε στο Νότιο Σουδάν το 1999 και έχει άλλα τέσσερα αδέρφια. Μεγάλωσε στην Κακούμα της Κένυα πριν μετακομίσει στην Αυστραλία με τη μητέρα της, σε ηλικία 7 ετών. Όταν ήταν 12 χρονών, η θεία της, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος ρούχων στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, της ζήτησε να συμμετάσχει σε πασαρέλα.

Η Ακές αισθάνθηκε αμέσως σαν να βρισκόταν στο σπίτι της, όπως δήλωσε στη Vogue. «Το πρώτο λεπτό που πάτησα το πόδι μου στην πασαρέλα, είπα: ”αυτό είναι, με αυτό θέλω να ασχοληθώ».

Το 2016 ένας ατζέντης της εταιρείας Elite, την είδε στην επίδειξη μόδας της Αυστραλίας και την καθοδήγησε στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

«Αισθάνομαι κάτι παραπάνω από ευλογημένη και ευγνώμων που το όνειρό μου επιτέλους πραγματοποιείται», είπε η Ακές.