Άντρες με φούστα: Προκλητικό ή απελευθερωτικό;

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο γιος του Will Smith έγραψε στο Twitter, «Αν θέλω να φορέσω φόρεμα, θα το κάνω».

Ο Jaden Smith είναι ένα παιδί με στυλ, με την όμορφη εμφάνιση που του χάρισαν τα γονίδια των γονιών του (Will και Jada Pinkett Smith) και με πλήρη πρόσβαση σε οποιοδήποτε ατελιέ, μαγαζί ή κινηματογραφικό στούντιο. Ως αποτέλεσμα, απολαμβάνει να εκφράζεται πιο δημιουργικά με το ντύσιμό του.

Πλέον, είναι και πρότυπο του νέου στυλ ντυσίματος με άνδρες που φορούν φούστες. Καθώς πολλοί θεώρησαν ότι αυτή η τάση του είναι παροδική, ο ίδιος έγραψε σε ένα tweet, «Αν θέλω να φορέσω φούστα, θα φορέσω και αυτό θα ξεκινήσει ένα νέο ρεύμα...» υπογράφοντας με τον όνομά του και προσθέτοντας το hashtag #ICON (πρότυπο). Το tweet του έφτασε τις 24 χιλ. likes.

Τον θυμόμαστε σίγουρα να φορά φούστα το 2015 όταν συνόδευσε την ηθοποιό του Hunger Games, Amandla Stenberg στον χορό αποφοίτησής της.

A post shared by amandla (@amandlastenberg) on

Επιπλέον, για μια γυναικεία καμπάνια του οίκου Louis Vuitton, επίσης φόρεσε φούστα.

A post shared by Jaden Smith (@c.syresmith) on

Μάλιστα, στο διάλογο μπήκε και ο πατέρας του Will Smith, ο οποίος είπε στο περιοδικό Hello, «Ο Jaden είναι εντελώς άφοβος και θα κάνει τα πάντα. Επομένως ως γονιός αυτό σε φοβίζει, σε τρομοκρατεί - αλλά είναι διατεθειμένος να ζήσει σύμφωνα με τους δικούς του όρους και δεν δείχνει να τον νοιάζει το σκέφτεται ο κόσμος».

Ο Jaden είχε πει το 2016 σε συνέντευξή του στο περιοδικό Nylon: «Ο κόσμος θα συνεχίσει να με κρίνει ό,τι κι αν κάνω, και θα συνεχίσει να μη με νοιάζει. Άρα, σε πέντε χρόνια όταν ένα παιδί πάει στο σχολείο με φούστα, δεν θα τον δείρουν και τα παιδιά δεν θα θυμώσουν μαζί του. Απλώς δεν έχει σημασία. Εγώ λαμβάνω σήμερα όλες τις αρνητικές αντιδράσεις ώστε αργότερα, τα παιδιά μου και τα παιδιά τους να θεωρούν ότι αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα».

Ας μην ξεχνάμε, όμως ότι, ιστορικά οι άντρες πάντα φορούσαν φούστα:

A post shared by 🆖 (@nicolasghesquiere) on

Τέρμα δεξιά βλέπουμε τον Jaden Smith με φούστα από τη γυναικεία συλλογή του οίκου Louis Vuitton.
Patrick McMullan via Getty Images
Ο Marc Jacobs είναι μεγάλος φαν της ανδρικής φούστας.
Gregory Pace via Getty Images
Ο Σκωτσέζος Gerard Butler συχνά φορά κιλτ.
Philip Ramey Photography, LLC via Getty Images
Το 2009 τον ξαναείδαμε με κιλτ.
Gareth Cattermole via Getty Images
Ο Diddy σε συναυλία του στη Γλασκώβη το 2010.
Dave Benett via Getty Images
Ο Ewan Mcgregor, επίσης με κιλτ.
Steve Granitz via Getty Images
Ο Jared Leto με μακριά φούστα πάνω από παντελόνι.
Venturelli via Getty Images
Ο Vin Diesel με δερμάτινη φούστα στα MTV Europe Music Awards 2003.
Bettmann via Getty Images
Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια: «Η φουστανέλα ήταν παραδοσιακό ένδυμα των αντρών [...] Πρόκειται για μια κοντή πολύπτυχη λευκή φούστα». Η φωτογραφία χρονολογείται στο 1951 και η πρωτότυπη λεζάντα γράφει, «Οι άντρες της Φρουράς του Παλατιού επιτρέπεται να φορούν τη φερμέλη και τη φουστανέλα τις Κυριακές και τις γιορτές ακόμη κι όταν είναι εκτός υπηρεσίας. 400 πιέτες συνθέτουν τη φούστα και το μπολερό είναι κληρονομιά των μεταλλικών προστευτικών θώρακα που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες».