ΔΙΕΘΝΕΣ
12/01/2018 14:48 EET

«Απάντησα σε ένα post στο Facebook και έξι ημέρες μετά παντρεύτηκα»

Το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν γένει έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής- και για πολλούς και πολλές αποτελεί εργαλείο γνωριμιών και εύρεσης ερωτικών συντρόφων, είτε μόνο για σεξ, είτε και για κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, ένας άνδρας από τη Νιγηρία πήγε πολλά βήματα παραπέρα όταν ανέβασε μια ιδιαίτερη «διαφήμιση»: Όπως είπε στο BBC o Τσιντίμα Αμεντού, στην ανάρτησή του, στις 30 Δεκεμβρίου, ζητούσε από οποιαδήποτε γυναίκα θα ήθελε να γίνει σύζυγός του να επικοινωνήσει μαζί του.

«Είμαι σε κατάλληλη ηλικία και είμαι έτοιμος να πω ναι, δεν χάνω χρόνο. Στείλτε τις αιτήσεις σας- αυτή με τα περισσότερα προσόντα θα παντρευτεί στις 6 Ιανουαρίου 2018. Η υποβολή αιτήσεων σταματά στις 12 τα μεσάνυχτα, 31/12/2017» έγραψε- ενώ στη συνέχεια προέβη και σε άλλα posts, υπογραμμίζοντας ότι η πρότασή του ήταν σοβαρή.

Έλαβε κάποιες απαντήσεις, ωστόσο αυτή που του τράβηξε την προσοχή ήταν αυτή της Σόφι Ιτζεόμα, η οποία στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για πλάκα.

Οι δύο τους συνέχισαν να επικοινωνούν, και δύο ημέρες μετά την πρώτη επαφή ο Τσιντίμα ταξίδεψε 500 χλμ από το σπίτι του στην Αμπούτζα στην Ενούγκου στα ανατολικά, όπου ζούσε η Σόφι- η οποία λέει πως, όταν συναντήθηκαν, ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά», καθώς «είναι ο πιο ωραίος άνδρας που συνάντησα ποτέ, και μου άρεσε κατευθείαν».

 

Μετά από δύο ώρες «αμήχανης» συζήτησης, της ζήτησε να πάνε να συναντήσουν τον θείο του, που ζούσε επίσης στην Ενούγκου. Εκεί είπε στον θείο του ότι «αυτή είναι η γυναίκα που θέλω να παντρευτώ» και ο θείος του έδωσε αμέσως την έγκρισή του.

Η Σόφι κάπου εκεί είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν αστείο- αλλά ο Τσιντίμα της άρεσε, και κατάλαβε- όπως λέει η ίδια- ότι το ήθελε και αυτή.

Από εκεί και πέρα, ήταν σειρά της να λάβει την έγκριση της οικογένειάς της, και πήγαν και είδαν τους δικούς της την ίδια μέρα. Την τελική έγκριση έδωσε ο μεγάλος της αδελφός, μετά από μερικές ερωτήσεις, οπότε κανονίστηκε να παντρευτούν σε έξι ημέρες.

Όπως σημειώνει το BBC, πέρυσι ο Τσιντίμα ήταν αρραβωνιασμένος με μια άλλη γυναίκα και ο γάμος είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, αλλά χώρισαν τον Μάρτιο, προκαλώντας του μεγάλη απογοήτευση, καθώς το να παντρευτεί ήταν όνειρό του- για αυτό και έκανε το post.

Σημειώνεται πως ο Τσιντίμα και η Σόφι ήταν φίλοι στο Facebook για έναν χρόνο, αλλά δεν είχαν μιλήσει ή συναντηθεί πριν το post του- και την απάντησή της: «Am interested, just DM me...lols». 

Εν τέλει, παντρεύτηκαν στις 6 Ιανουαρίου σε παραδοσιακή τελετή και ανέβασαν τις φωτογραφίες στο Facebook, ενώ προγραμματίζουν να παντρευτούν και σε εκκλησία τον Απρίλιο.

Sponsored Post