ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2018 08:13 EET

Απαγωγή 97χρονης από ομογενή στην Αυστραλία

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι συγγενείς της 97χρονης

Reuters Staff / Reuters

Mια 97χρονη Ελληνίδα έπεσε θύμα απαγωγής στην Αυστραλία από την 51χρονη Ειρήνη Μοσχονά η οποία πίστευε πως είχε βρει τη μητέρα της.

Η ηλικιωμένη Δήμητρα Παυλοπούλου ζούσε σε οίκο ευγηρίας σε προάστιο της Μελβούρνης και η καταγγελία για την εξαφάνισή της έγινε το απόγευμα του Σαββάτου. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε σε άλλη περιοχή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου οι γιατροί να την εξετάσουν προληπτικά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail,οι αρχές συνέλαβαν την 51χρονη η οποία τώρα δέχεται κατηγορίες για απαγωγή και παράνομη κράτηση ηλικιωμένης. Η Μοσχονά στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου τόνισε πως πίστευε πως η 97χρονη ήταν η μητέρα της, ωστόσο έρευνα που έγινε στη συνέχεια αποκάλυψε πως η μητέρα της είχε πεθάνει σε οίκο ευγηρίας το 2013. Η ίδια όμως δείχνει να μην το δέχεται αφού όπως επισημαίνει «υπάρχει συνωμοσία εναντίον της προκειμένου κάποιοι να της πάρουν την περιουσία».

Το δικαστήριο έκρινε τη γυναίκα προφυλακιστέα. Σύμφωνα με τις αρχές, η 51χρονη Μοσχονά συχνά επισκέπτονταν γηροκομεία αναζητώντας τη μητέρα της. Η ίδια αναμένεται να εμφανιστεί πάλι στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες.