Από 34.990 ευρώ με επιδότηση το Tesla Model Y

Μειώθηκε η τιμή σε ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα.
TESLA

Για την Tesla το 2023 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, καθώς οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 38%, έναντι του 2022, και ανήλθαν σε 1,81 εκατομμύρια. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι στα μέσα της χρονιάς η εταιρεία μείωσε σημαντικά τις τιμές των μοντέλων της.

Παράλληλα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 35% σε ετήσια βάση, σε 1,85 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, το Model Y αναδείχθηκε το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Επίσης, διεκδίκησε τον τίτλο του EV με τις περισσότερες πωλήσεις σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Κροατία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Σημειώνεται ότι το Model Y κατέρριψε το ρεκόρ του 1986 για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ένα έτος στη Δανία και η Tesla έσπασε επίσης το 33 ετών ρεκόρ της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισλανδία.

Το Μοντέλο Y προσφέρεται τώρα στην Ελλάδα με μειωμένη τιμή που ξεκινάει από 42.990 ευρώ ή 34.990 ευρώ με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έχει, επίσης, πρόσβαση στους 14.000+ Superchargers της Tesla στην Ευρώπη και σε ένα καινοτόμο και ώριμο δίκτυο μεταπώλησης.

Δημοφιλή