Από 4 Νοεμβρίου 2020 με έναν πομποδέκτη στους αυτοκινητοδρόμους

Πιο εύκολη και γρήγορη διέλευση από τα διόδια, με τη χρήση ενός πομποδέκτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής της διαλειτουργικότητας.
ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για να γίνονται οι διελεύσεις στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους με το σύστημα της διαλειτουργικότητας, έχει αρχίσει.

Ουσιαστικά, όσοι διαθέτουν πομποδέκτη οποιασδήποτε εταιρείας (Αττικής Οδού, Νέας Οδού - Ιόνιας - Κεντρικής Οδού, Αιγαίου, Μωρέα, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Εγνατίας Οδού), αλλά και αυτοί που πρόκειται να αποκτήσουν, θα μπορούν να περνούν από τις ξεχωριστές λωρίδες με την ειδική σήμανση, σε όλα τα διόδια.

Δηλαδή, δεν θα χρειαστεί κάποιος που έχει -για παράδειγμα- πομποδέκτη της Αττικής Οδού, αν θέλει να περάσει από τη Νέα Οδό προς Λαμία, να πρέπει να σταματήσει στην ουρά, στις λωρίδες διοδίων που πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα.

Επίσης, όλοι οι κάτοχοι πομποδέκτη, θα λαμβάνουν από μια εταιρεία αναλυτικό λογαριασμό διελεύσεων, όπου κι αν έγιναν και όχι από κάθε εταιρεία ξεχωριστά.

Πάντως, τα οφέλη από τις πολλαπλές διελεύσεις, που έχουν ορισμένες εταιρείες, θα παραμείνουν, αλλά αν κάποιος με πομποδέκτη της Ολυμπίας Οδού, περάσει –για παράδειγμα- από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, θα χρεωθεί με το ποσό της διέλευσης αν πλήρωνε με μετρητά, καθώς οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο γι αυτούς που έχουν πομποδέκτη της Γέφυρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εταιρείες.

Είναι, όμως, ένα σημαντικό βήμα, καθώς ήταν πάγιο αίτημα των πολιτών αλλά και του κράτους, από χρόνια. Διότι είχαμε φθάσει να έχουμε τρεις και τέσσερις πομποδέκτες στο αυτοκίνητο ή και τη μοτοσυκλέτα.

Δημοφιλή