Από προκήρυξη έμαθε η ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα σε φυλάκιο των δικαστηρίων Ευελπίδων

Από προκήρυξη έμαθε η ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα σε φυλάκιο των δικαστηρίων Ευελπίδων
Eurokinissi

Δεν είχε πληροφορηθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη χαμηλή έντασης έκρηξης που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα από τα φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων που βρίσκεται από την πίσω πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον συντάκτη κειμένου που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χρησιμοποιήθηκε μισό κιλό μπαρούτι και ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, η ΓΑΔΑ δεν γνώριζε για το περιστατικό. Έτσι αργά το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε έρευνα από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα να βρεθούν υπολείμματα ενός ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σε φυλάκιο που βρίσκεται ανάμεσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και το Πεδίον του Άρεως.

Την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Μαρτίου. Όπως αναφέρει η οργάνωση, «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ′ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Στο κείμενο αναφέρεται ακόμα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Δεύτερο περιστατικό

Εντύπωση προκαλεί ότι μέσα σε σχεδόν ένα μήνα έχουμε δεύτερο περιστατικό έκρηξης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. μαθαίνει από... προκήρυξη στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου είχε εκραγεί χειροβομβίδα, λίγα μέτρα από το Α.Τ. Καισαριανής, από τα θραύσματα της οποίας μάλιστα είχε τραυματιστεί ελαφρά και ένας ταξιτζής. Τότε, ξημερώματα Δευτέρας, άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα προς το Αστυνομικό Τμήμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Και τότε η υπόθεση έγινε γνωστή από τους δράστες.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής από κάτοικο της περιοχής.

Δημοφιλή