ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/07/2019 08:02 EEST

Αποφασισμένος ο Χρυσοχοΐδης: «Μέχρι τις 22 Ιουλίου θα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες»

Μηχανοκίνητη μονάδα μόνο για τους κουκουλοφόρους.

ΕUROKINISSI

Πλήρη εικόνα για την «ανθρωπογεωγραφία» στην ΕΛ.ΑΣ. επιθυμεί να έχει τα επόμενα 24ωρα ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στόχος του είναι να ξέρει πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν σε ποιες θέσεις, προκειμένου να περάσει στο επόμενο βήμα, που είναι να αποδεσμεύσει προσωπικό από υπηρεσίες «γραφείου» και να το ρίξει στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Ήδη ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει εντολές στους αρμόδιους αξιωματικούς να του εκπονήσουν σχέδιο για ενίσχυση των περιπολιών στην Αθήνα. Το χρονικό περιθώριο που έχει δώσει στον εαυτό του και στους συνεργάτες του είναι έως στις 22 Ιουλίου να έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και στην αστυνόμευση στα Εξάρχεια.

Η νέα ηγεσία θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μηχανοκίνητη ομάδα, που θα λειτουργήσει αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Εντολή έχει δοθεί και στις οικονομικές υπηρεσίες να παρουσιάσουν στον υπουργό τα χρηματοοικονομικά δεδομένα, για την ανεύρεση πόρων για τον εξοπλισμό των αστυνομικών που θα βγουν στον δρόμο.