ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2020 17:09 EEST

Αποφυλακίστηκε αστυνομικός που εμπλέκεται στην δολοφονία του Φλόιντ

Ο Τζ. Αλεξάντερ Κουένγκ, μετά από πληρωμή εγγύησης.

Brandon Bell via Getty Images
Αστυνομία στην Μινεάπολη για την δολοφονία του Φλόιντ.

Ο Τζ. Αλεξάντερ Κουένγκ, ένας από τους τέσσερις πρώην αστυνομικούς της Μινεάπολης που κατηγορήθηκαν για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, αφέθηκε ελεύθερος από την φυλακή της κομητείας Χένεπιν το βράδυ της Παρασκευής μετά από πληρωμή εγγύησης, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS της Μινεσότα.

Τα έγγραφα της φυλακής αναφέρουν ότι ο Κουένγκ αφέθηκε ελεύθερος στις 7:27 μ.μ. Η εγγύησή του ορίστηκε σε 750.000 δολάρια. 

Handout via Getty Images
Αποφυλακίστηκε ο Τζ. Αλεξάντερ Κουένγκ, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ. 

Ο Κουένγκ ήταν ένας από τους αστυνομικούς - μαζί με τους Ντέρεκ Σοβέν, Του Τάο και Τόμας Λέιν - οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κλήση σχετικά με την χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 δολαρίων την Ημέρα Μνήμης, στην Μινεάπολη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Φλόιντ, ο Σοβέν τον πάτησε με το γόνατό του στον λαιμό για αρκετά λεπτά, προκαλώντας τον θάνατό του. 

Και οι τέσσερις αστυνομικοί απολύθηκαν. Ο Σοβέν κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου και τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για βοήθεια και συνέργεια τόσο σε ακούσια δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού σε σχέση με την ασφυξία που οδήγησε στον θάνατο του Φλόιντ. 

Δυο από αυτούς έχουν καταθέσει εγγύηση. Ο Τόμας Λέιν, 37 ετών, αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Ιουνίου. Και οι τέσσερις αναμένεται να εμφανιστούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 29 Ιουνίου.

 

 

Πηγή: CBS News 

Sponsored Post