Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γ. Μιχαηλίδης

Τι προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας. Ήταν σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου.
Youtube

Εκτός φυλακής ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο καταδικασθείς για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου και μάλιστα στις 10 Ιουνίου είχε ανακοινώσει πως προχωράει και σε απεργία δίψας, διαμαρτυρόμενος για τη συνέχιση της κράτησής του παρά την συμπλήρωση των προϋποθέσεων για απόλυση αλλά και τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας που είχε αιτηθεί.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, καθώς το ίδιο συνέβη και το 2022. Τότε, στις 29 Ιουλίου του 2022 αποφάσισε να αναστείλει την πρώτη απεργία πείνας, έπειτα από 68 ημέρες και μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας στο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Όπως αναφέρεται, η πλευρά του καταδικασθέντα τόνιζε πως πληροί από πέρυσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση του 2019).

Στόχος η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του, λέει ο συνήγορός του

«Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης απολύεται από τις φυλακές. Μετά την εξαντλητική απεργία πείνας και δίψας, η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους γιατρούς του Ασκληπιείου Νοσοκομείου ως άκρως επικίνδυνη για την ζωή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κακαρνιάς, συνήγορος του Γιάννη Μιχαηλίδη.

«Στόχος πλέον είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους και όσες στάθηκαν στο πλευρό του, με οποιονδήποτε τρόπο, στον μακρόχρονο και δύσκολο αγώνα που ξεκίνησε πριν από ένα και πλέον έτος και οδήγησε στην σημερινή δίκαιη απόφαση του συμβουλίου» προσθέτει.

Οι ποινές κάθειρξης

Ο Μιχαηλίδης εκτός των ληστειών είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στην Πεύκη και για φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Πολίτη με τον οποίο είχαν βρεθεί συγκατηγορούμενοι για τις ληστείες στο Βελβεντό. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί εις διπλούν και ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είχε αθωωθεί.

Είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019 όταν η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε τις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε μέχρι τότε για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Όταν συνελήφθη και πάλι από την αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020, ζήτησε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Δημοφιλή