Βασανιστικό ηχητικό... Ακούστε παιδιά να σπαράζουν επειδή μόλις χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ

Βασανιστικό ηχητικό... Ακούστε παιδιά να σπαράζουν επειδή μόλις χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ

Στο σχεδόν 8 λεπτών ηχητικό ακούγεται - ανάμεσα στα παιδικά κλάματα - ένα κοριτσάκι περίπου έξι ετών από το Ελ Σαλβαδόρ το οποίο λέει «Η μανούλα μου μού είπε πως θα πάω με τη θεία μου και εκείνη θα έρθει να με πάρει το συντομότερο δυνατόν».

Η μικρή επιμένει και ικετεύει για ένα τηλεφώνημα, λέει πως έχει απομνημονέυσει τον αριθμό, πως τον ξέρει απέξω. Απευθύνεται σε όποιον εκεί γύρω έχει αφτιά και μπορεί να τη βοηθήσει.

H ProPublica τηλεφώνησε στον αριθμό που αναφέρει η 6χρονη και πράγματι απάντησε η θεία του.

«Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Φανταστείτε να σας τηλεφωνεί η 6χρονη ανιψιά σας και να σας λέει ″σου υπόσχομαι θα είμαι καλή αλλά σε ικετεύω βγάλε με από εδώ. Είμαι ολομόναχη». Αυτό που έκανε το τηλεφώνημα χειρότερο ηταν πως - όπως εξηγεί η γυναίκα - δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε. Εκείνη και η 9χρονη κόρη της ζητούν άσυλο από τις ΗΠΑ αφότου μετανάστευσαν στη χώρα δύο χρόνια πριν για τους ίδιους λόγους που έκαναν την 6χρονη και τη μαμά της να φύγουν από την πατρίδα τους.

Κατάγονται από μία μικρή πόλη του Ελ Σαλβαδόρ, την Αρμενία. Η αδερφή της και η ανιψιά της πλήρωσαν έναν διακινητή περίπου 7.000 δολάρια για να τις οδηγήσει μέσω της Γουατεμάλα και του Μεξικό στις ΗΠΑ.

Η μητέρα της 6χρονης κινδυνέυει να απελαθεί χωρίς την κόρη της.

σ.σ Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου αφορά στο χθεσινό δημοσίευμα Το δράμα πίσω από τη viral φωτογραφία με το σπαρακτικό κλάμα ενός παιδιού όπου και εκεί περιγράφεται με εικόνες η απάνθρωπη πολιτική του Τραμπ.

Δημοφιλή