«Καρφιά» Λεβέντη σε Κατσιαντώνη και τούμπαλιν

«Αποστασία» η αποχώρηση Κατσιαντώνη από τη Ένωση Κεντρώων, λέει ο Λεβέντης
SOOC

Επίθεση εναντίον του πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη για την αποχώρηση του από το κόμμα έκανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ). Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την αποχώρηση του κ. Κατσιαντώνη «αποστασία», ενώ άφησε αιχμές για εμπλοκή του Αμερικάνου πρέσβη σχετικά με την θέση του κ. Κατσιαντώνη για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε: «Δεν είναι αποχώρηση, είναι αποστασία. Η έδρα ήταν με λίστα. Ανήκει στην Ένωση Κεντρώων η έδρα. Τον άνθρωπο δεν τον ήξερε κανείς όταν τον έβαλα. Ούτε στο χωριό του στην Ελασσόνα δεν ήταν γνωστός σαν όνομα. Έπρεπε να παραδώσει την έδρα ηθικά (και) ωραία. Θα τιμωρηθεί από τη Λάρισα, από το χωριό του και από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Γιατί είναι δημοκρατικοί άνθρωποι και την ατιμία δεν την ευλογούν. Εγώ νομίζω ότι επειδή πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή για το Σκοπιανό και επειδή ο κύριος έχει εκδηλωθεί δημοσίως να δώσουμε την λέξη Μακεδονία, θα είναι η ψήφος 150-151 του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Με εκπλήσσει που πάει δεξιά μας έκανε τον αριστερό. Επειδή ο άνθρωπος ήταν από την Αμερική και μου είχε ζητήσει πριν κάποιους μήνες στο ραντεβού μου με τον Αμερικανό πρέσβη να έρθει και εκείνος, αντάλλαξαν τις κάρτες και μετά κάποια υπόδειξη πήρε. Πως αλλιώς να το εξηγήσω ότι λίγες ημέρες μετά βγήκε στο Έθνος με ολοσέλιδη συνέντευξη και λέει ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια γιατί είναι πολυετής η διαφορά και πρέπει να τελειώσει».

Γ. Κατσιαντώνης: «Για να είσαι αποστάτης πρέπει να ρίξεις μια κυβέρνηση. Εγώ δεν ρίχνω καμιά κυβέρνηση»

«Προφανώς για να είσαι αποστάτης πρέπει να ρίξεις μια κυβέρνηση. Εγώ δεν ρίχνω καμιά κυβέρνηση. Απλά έχω αποχωρήσει από ένα κόμμα στο οποίο δεν υπήρχαν δομές και υπήρχε ο απόλυτος συγκεντρωτισμός. Ήταν ένα προσωποπαγές κόμμα. Έκανα ό,τι μπορούσα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλά δυστυχώς στο τέλος μείναμε μόνο με τα ”θα”». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος χαρακτήρισε «αποστασία» την επιλογή του κ. Κατσιαντώνη να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σχετικά με τις υπόνοιες που άφησε ο κ. Λεβέντης για τον Αμερικανό πρέσβη και περί υποδείξεων ο κ. Κατσιαντώνης, σημείωσε πως πρόκειται για «προβοκάτσια» και υποστήριξε πως «δεν υφίσταται να κάνει παρέμβαση μια πρεσβεία στα ελληνικά δεδομένα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή