Αποστολάκης για F-35: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Τι είπε για τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.
Roberto Machado Noa via Getty Images

«Είχε γίνει μια επικοινωνία το 2017 με τις ΗΠΑ και είχαμε διερευνήσει την αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την οποιαδήποτε ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, θέλει να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή αυτό που παίρνουμε να είναι μέσα στις απαιτήσεις αυτών που θέλουμε, οι προδιαγραφές να είναι ανάλογες, να έχουν εισηγηθεί τα επιτελεία αυτή την πρόταση» δήλωσε, ερωτηθείς για τα F-35, στον Παραπολιτικά 90.1 fm ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε πως τα πράγματα δεν είναι ακόμα σαφή- «δείχνουν ότι έχουν πρόθεση οι Αμερικάνοι να αποδεσμεύσουν τα F35 γιατί δεν έχει έρθει εγγράφως η αποδέσμευση, προφορικά πάντως μέσω του Μπλίνκεν φαίνεται ότι εγκρίνονται». Ωστόσο έκανε λόγο για «διαφήμιση» της όλης υπόθεσης από την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως «τα θέματα της άμυνας δεν είναι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Ερωτηθείς αν θα πάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, να υπηρετήσει στον στρατό την άνοιξη, είπε πως ο σχεδιασμός είναι για να πάει τον Μάρτιο: «Έχει υποχρέωση να υπηρετήσει 20 μέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο».

Δημοφιλή