ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/07/2018 14:00 EEST | Updated 06/07/2018 14:45 EEST

Αρχαιολόγοι εντόπισαν ανθρώπινα οστά στο κέντρο της Κομοτηνής

xronosgr

Ανθρώπινα οστά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε εργασίες που διενεργούνται στο κέντρο της Κομοτηνής, σύμφωνα με δημοσίευμα του xronos.gr.

Συγκεκριμένα τα οστά αποκαλύφθηκαν σε σημείο όπου εκτελεί εργασίες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης ανάμεσα στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο Βυζαντινό Φρούριο της πόλης.

Οι εργασίες στο Βυζαντινό Φρούριο έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες τον τελευταίο καιρό, καθώς έχει περιφραχθεί μέρος του μνημείου. Υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων γίνονται στερεώσεις σε μία διαδρομή παράλληλα με το τείχος - στο εσωτερικό του τείχους της οχύρωσης - κοντά στην Παναγία.

Από την απομάκρυνση του τσιμέντου στη διαδρομή παράλληλα με το Φρούριο και όχι σε πολύ μεγάλο βάθος, έγινε η αποκάλυψη των ανθρώπινων οστών. Δεν είναι γνωστό αν είναι ομαδικός τάφος ή τμήμα ενός νεκροταφείου.

Πάντως το ρεπορτάζ του xronos.gr, αναφέρει πως βρέθηκαν τα οστά τουλάχιστον εφτά ατόμων θαμμένα σε ένα σημείο. Όλα τα οστά μίας ανθρώπινης σορού διατηρούνται στο ακέραιο, ενώ διάσπαρτα υπάρχουν και άλλα ανθρώπινα οστά.

Υπό εξέταση είναι ο χρόνος ταφής, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη. Το έργο στο σημείο προχωράει βάσει του σχεδιασμού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης. 

xronosgr
xronosgr
xronosgr
xronosgr