Άρχισε η δίκη για την υπόθεση εξαφάνισης του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου

EUROKINISSI

Άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η δίκη για την υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, για την οποία βασικός κατηγορούμενος είναι 73χρονος φίλος της οικογένειας του θύματος και άλλα έξι πρόσωπα.

Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης με τον 26χρονο Μάριο, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί, απουσίαζε σήμερα από το εδώλιο, ενώ παρόντες στην δίκη ήταν μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε με την μητέρα του φοιτητή να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να καταθέσει καθώς βρισκόταν σε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. ”Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί” πρόλαβε να πει η γυναίκα ανάμεσα σε αναφιλητά. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 28 Μαρτίου, ώστε η μητέρα του φοιτητή να μπορέσει να αρχίσει την κατάθεση της.

EUROKINISSI

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος, οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν ”εγκέφαλος” της όλης υπόθεσης.

Σε πρώτο βαθμό, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης .Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του, η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)