Αριζόνα: Λύγκας τρύπωσε στο σπίτι οικογένειας, επιτέθηκε στο σκύλο και άραξε στο κρεβάτι του

Στην αρχή τον πέρασαν για γάτα. Σύντομα όμως διαπίστωσαν πως είχαν κάνει λάθος.
Arizona Game & Fish Department

Με μια πρώτη ματιά, ο Νίκολα Ζόβκο, νόμιζε πως το πλασματάκι που κοιμόταν κουλουριασμένο στο πολυτελές, θερμαινόμενο κρεβάτι του σκύλου του, που τον φωνάζουν Σκουίκερς, ήταν απλώς μία από τις γάτες της οικογένειας.

«Μόλις είδα εκείνο το πλάσμα είπα αυστηρά, ”Φάζερχεντ τί στο καλό γυρεύεις στο κρεβάτι του Σκουίκερς;”. Σύντομα όμως διαπίστωσα πως αυτή δεν ήταν η Φάζερχεντ, μα ένας αληθινός λύγκας», περιγράφει ο πατέρας της οικογένειας.

Τo δεκάχρονο σκυλάκι των Ζόβκο, όπως αποκαλύφθηκε από τις πληγές στο σώμα του, είχε «μονομαχήσει» με τον άγριο λύγκα που τελικά κατάφερε να του κλέψει τον θρόνο. Η επίθεση που δέχθηκε ο Σκουίκερς από τον απρόσμενο επισκέπτη είχε ως αποτέλεσμα η οικογένεια να χρειαστεί αρκετά χρήματα για χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του τετράποδου φίλου τους.

Ένα τοπικό κατάστημα που εμπορεύεται είδη για κυνήγι ψάρεμα, με αφορμή την ιστορία των Ζόβκο, θέλησε να δώσει ένα μάθημα στους ακόλουθούς του, γύρω από το τί πρέπει να κάνουν όταν ένα άγριο ζώο τρυπώσει μέσα στο σπίτι τους.

«Μην προσπαθήσετε να παγιδεύσετε ή να ακινητοποιήσετε το άγριο ζώο μόνοι σας. Καλέστε στον αρμόδιο φορέα», έγραψε στο Twitter ο διαχειριστής της σελίδας του καταστήματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Ζόβκο είδε το σαρκοφάγο αιλουροειδές αραχτό στο κρεβάτι του Σκούικερς και απευθύνθηκε στις αρχές, που τον συμβούλεψαν να αφήσει όλες τις πόρτες ανοιχτές και να φροντίσει ο ίδιος και τα κατοικίδιά του να μείνουν μακριά από το άγριο ζώο.

Ο λύγκας είχε θρονιαστεί στο κρεβάτι του σκύλου, ενώ ο Ζόβκο χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να περάσει γύρω από το κρεβάτι και να καταφέρει να ανοίξει την μπροστινή πόρτα.

«Όποτε προσπαθούσα να ανοίξω την πόρτα, ο λύγκας με κοιτούσε και άρχιζε να γρυλίζει», περιγράφει ο ίδιος.

Αυτός και η οικογένειά του, η οποία περιλαμβάνει τρία σκυλιά, δύο γάτες, ένα πρόβατο και έναν γάιδαρο, έχουν συνηθίσει να συνυπάρχουν με άγρια ζώα. Κι όμως, ποτέ δεν περίμεναν ότι ένας λύγκας θα πηδούσε πάνω από τον φράχτη 5 μέτρων που κυκλώνει την αυλή τους, για να εγκατασταθεί στο κρεβάτι του σκύλου τους.

Ο Ζόβκο πήγε αμέσως τον Σκουίκερς στον κτηνίατρο, ο οποίος του έκανε ράμματα και περιποιήθηκε τις πληγές του. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Ζόβκο αγόρασε στον πληγωμένο σκύλο ένα νέο κρεβάτι.

«Από εδώ και στο εξής όλοι θα πρέπει να έχουν υπόψιν ότι αυτή είναι η γωνιά του Σκουίκερς», δήλωσε ο Ζόβκο ανακουφισμένος που η περιπέτειά του είχε λάβει τέλος.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή