ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/01/2019 11:18 EET | Updated 02/01/2019 11:21 EET

Αρπαγή επιχειρηματία στον Πειραιά: Τα κρίσιμα ερωτήματα και τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια του επιχειρηματία

Eurokinissi/apagogi peiraias

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αρπαγή του 51χρονου επιχειρηματία Ν.Μ. το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον Πειραιά.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι επαγγελματικές και οικονομικές συναλλαγές των τελευταίων μηνών του 51χρονου, προκειμένου οι αστυνομικοί να καταφέρνουν να στρέψουν κάπου τις έρευνες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια του επιχειρηματία, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις έρευνες. Επίσης, η μη επικοινωνία με την οικογένεια κάνει τις Αρχές να θεωρούν ακόμα –τουλάχιστον τυπικά- το περιστατικό ως αρπαγή και όχι ως απαγωγή. «Για να θεωρηθεί ένα περιστατικό απαγωγή πρέπει πρώτα να υπάρξει επικοινωνία των απαγωγέων για τα λύτρα. Διαφορετικά έχουμε να κάνουμε με αρπαγή», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν ακόμη και τα πλέον ακραία σενάρια. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι -εάν και εφόσον μιλάμε για απαγωγή- οι δράστες να διαπραγματεύονται απευθείας με τον 51χρονο επιχειρηματία Ν.Μ., καθώς ούτε η μητέρα του, ούτε η σύντροφος του γνωρίζουν επακριβώς τις δραστηριότητες και τις οικονομικές δυνατότητες του.

Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τον ίδιο τον Ν.Μ., τότε το έργο των Αρχών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν καρέ - καρέ το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών της αρπαγής. Δράστες που έδειξαν ιδιαίτερη ικανότητα -έως και εμπειρία- κατά την αρπαγή του το πρωί της Πέμπτης από την Ακτή Θεμιστοκλέους και που ενδέχεται να είναι μισθοφόροι από το εξωτερικό.