Άρση επίσχεσης εργασίας για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

Άρση επίσχεσης εργασίας για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου
EUROKINISSI/

Την άρση της επίσχεσης εργασίας τους αποφάσισαν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου ύστερα από το αίτημά τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών.

«Η κινητοποίησή μας στέφθηκε με επιτυχία, δεδομένου ότι, χάρη στη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας πλέον των μισών συναδέλφων από δομές όλης της χώρας, ασκήθηκε η δέουσα πίεση προς το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο προχώρησε σχετικά άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του αγώνα μας καταβλήθηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί του Δεκεμβρίου ’17 και του Ιανουαρίου ’18 και στα μέσα της τρίτης εβδομάδας μας καταβλήθηκε και ο μισθός του Φεβρουαρίου’18», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη «συγκρατημένη ικανοποίησή τους όσον αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργείου σχετικά με την επίτευξη της καταβολής των τριών μισθών τους ως τις 22 Μαρτίου, όπως είχε δεσμευθεί ο αρμόδιος υπουργός κι υφυπουργός».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι «αναμένουν την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού για την ανανέωση όλων των συμβάσεων που λήγουν μέσα στο 2018, για την σταθερή και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους και την αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής της Υπηρεσίας Ασύλου για τις αναρρωτικές άδειες και για τα λοιπά δικαιώματα των εργαζομένων συμβασιούχων».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή