Αρτέμιδα: Και δεύτερο οίκημα των δολοφονηθέντων εντόπισαν οι αρχές - Ποιος ο ρόλος των έξι

Το επικρατέστερο σενάριο.
Milliyet

Το σπίτι, το οποίο είχαν ενοικιάσει οι έξι δολοφονηθέντες της Αρτέμιδας στις αρχές Αυγούστου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, εντόπισαν την Τετάρτη τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και άμεσα κλιμάκιο τής Σήμανσης ξεκίνησε έρευνες στο εσωτερικό του, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν κάθε πληροφορία και δεδομένο, που θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών έχουν πετύχει τον πρώτο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να ταυτοποιήσουν τα έξι θύματα. Το πρώτο το ταυτοποίησαν γρήγορα από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, καθώς είχε συλληφθεί πριν από περίπου έξι μήνες στο Διδυμότειχο για παράνομη είσοδο στη χώρας μας, ενώ τα υπόλοιπα πέντε με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες αστυνομικοί, τα θύματα ήταν μέλη μίας συμμορίας εκτελεστών που δρούσε σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά όχι στη χώρα μας.

Ήρθαν στις αρχές του Αυγούστου στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενοικίασαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας αρχικά το οίκημα στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια στην Αρτέμιδα, όπου έμειναν μέχρι το απόγευμα τής Δευτέρας οπότε και δολοφονήθηκαν.

Από το σπίτι της Αρτέμιδας οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της αυλής του οικήματος, από τις οποίες εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την έρευνά τους, όπως για παράδειγμα ότι οι έξι δολοφονηθέντες έφυγαν βιαστικά, παρασυρόμενοι από έναν έβδομο άνδρα, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει να αναχωρήσουν αεροπορικώς.

Τα θύματα χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο από τη Γερμανία, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Τους το είχε παραχωρήσει ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Η σύλληψη του αεροδρομίου

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους και στον 32χρονο, υπήκοο Τουρκίας, τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί του αεροδρομίου περίπου δύο ώρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα, επειδή στην κατοχή του βρήκαν τέσσερα φυσίγγια των εννέα χιλιοστών και δύο πλαστές ταυτότητες από την Πορτογαλία. Θεωρούν βέβαιο ότι εμπλέκεται στην εξαπλή δολοφονία και είχε υποστηρικτικό ρόλο στους εκτελεστές. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχουν καταφέρει να τον συνδέσουν με τον χώρο και τα άτομα και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αρνητικός απέναντι στους αστυνομικούς.

Τα τηλέφωνα

Στην κατοχή των θυμάτων βρέθηκαν επτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας και αργά το μεσημέρι της Τετάρτης οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί των Ψηφιακών Πειστηρίων κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα από τα τηλέφωνα και έστειλαν τα αποτελέσματα στους συναδέλφους τους της Ασφάλειας, που τώρα τα μεταφράζουν από την τουρκική γλώσσα και ερευνούν κλήσεις, μηνύματα, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και βίντεο, ακόμα και τα στοιχεία από το GPS της συσκευής.

Το επικρατέστερο σενάριο

Ως επικρατέστερο σενάριο για το κίνητρο της εξαπλής δολοφονίας έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας βλέπουν αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων και ήδη έχουν ενημερωθεί και από τις γαλλικές αρχές για τη δολοφονία δύο ανδρών στις αρχές του Αυγούστου στο Σατονέ, ένα χτύπημα που αποδίδεται στη συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν, στην οποία ανήκουν οι έξι δολοφονηθέντες, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Δημοφιλή