ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/01/2021 15:33 EET

Αργυρούπολη: Τρεις συλλήψεις για τη ληστρική επίθεση στους ανήλικους

Πρόκειται για έναν 16χρονο Έλληνα και δύο υπηκόους Αλβανίας, 16 και 17 ετών.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Στον Ανακριτή παραπέμφθηκαν οι τρεις ανήλικοι, τους οποίους συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού - Αργυρούπολης για την επίθεση και ληστεία σε δύο ανήλικους το απόγευμα τού Σαββάτου, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για τα αδικήματα τής ληστείας κατά συρροή, σύστασης συμμορίας, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις αρνήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά στους αστυνομικούς, ενώ φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν 16χρονο Έλληνα και δύο υπηκόους Αλβανίας, 16 και 17 ετών, οι οποίοι -σύμφωνα με την Αστυνομία- συμμετείχαν σε μία ομάδα περίπου τριάντα ατόμων και στις 19:30 του Σαββάτου επιτέθηκε απρόκλητα σε έναν 15χρονο και έναν 17χρονο. 

Η ομάδα των ανηλίκων ξεκίνησε από την περιοχή «Πατητήρι» και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου χτύπησαν τον 15χρονο, τον τραυμάτισαν και του άρπαξαν το  κινητό τηλέφωνό του.

Στη συνέχεια, στη διασταύρωση της Κύπρου με την Ομήρου είδαν παρέα έξι ανηλίκων, που είχαν καθίσει στα σκαλοπάτια μίας πολυκατοικίας.

Με τη φράση «τι κοιτάτε ρε;» και χωρίς άλλη αιτία επιτέθηκαν και σε αυτούς. Ένας 17χρονος αντιστάθηκε και τότε ο 16χρονος αλλοδαπός φέρεται να τον έριξε στο έδαφος και να του κατάφερε τέσσερα χτυπήματα στον κορμό και ένα στον λαιμό.