ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2019 21:53 EET

Άσυλο στον Καναδά για τη 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που φοβάται να επιστρέψει στη χώρα της

Επιβεβαίωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

ASSOCIATED PRESS

Άσυλο έδωσε ο Καναδάς στη 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία η οποία άφησε την οικογένειά της, υποστηρίζοντας πως φοβάται για τη ζωή της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, την Παρασκευή- ενώ αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης επιβεβαίωναν πως ήταν καθ’οδόν προς το Τορόντο.

Ο Τριντό είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζήτησε από τον Καναδά να δεχτεί τη Ραχάφ Μοχάμεντ αλ Κουνούν, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα, καθώς κλειδώθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ για να μην αποσταλεί πίσω στην οικογένειά της- η οποία αρνείται ότι προέβη σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

«Ο Καναδάς είναι μια χώρα που κατανοεί πόσο σημαντικό είναι να υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεχτήκαμε το αίτημα του ΟΗΕ» δήλωσε.

Πτήση της Korean Air στην οποία επέβαινε η Κουνούν έφυγε από τη Μπανγκόκ για τη Σεούλ το βράδυ της Παρασκευής, είπε στο Reuters αξιωματούχος του αεροδρομίου. «Ήταν επιθυμία της να πάει στον Καναδά» είπε σε δημοσιογράφους ο Σουραχάτε Χακπάρν, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης της Ταϊλάνδης.

«Αρνείται ακόμα να συναντηθεί με τον πατέρα και τον αδελφό της, και θα γυρίζουν πίσω απόψε και αυτοί...έχουν απογοητευτεί».

Η Κουνούν έχει κατηγορήσει την οικογένειά της για κακοποίηση και αρνήθηκε να συναντήσει τον πατέρα της και τον αδελφό της που πήγαν στη Μπανγκόκ για να την πάρουν πίσω στη Σαουδική Αραβία.

Sponsored Post