ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2015 11:54 EEST | Updated 20/07/2015 12:33 EEST

37 εκατ. άπιστοι σύντροφοι σε 50 χώρες κινδυνεύουν μετά από χακάρισμα σελίδας για εξωσυζυγικές σχέσεις

ASSOCIATED PRESS
In this June 10, 2015 photo, Ashley Madison's Korean web site is shown on a computer screen in Seoul, South Korea. The Ashley Madison cheating website is making a lucrative, controversial splash in South Korea in the wake of a landmark ruling earlier this year that decriminalizes adultery. So great is the interest here that company executives expect it to be a top-three market globally for them in five years, after the United States and Canada. (AP Photo/Lee Jin-man)

Το Ashley Madison αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ιστοσελίδας, καθώς αντικείμενό του είναι η...απιστία: «μόττο» του site είναι «life is short. Have an affair» (η ζωή είναι μικρή, κάντε μια σχέση). Οι διαχειριστές του καυχιούνταν ότι έχουν 37 εκατ. χρήστες- ωστόσο,αυτό φαίνεται πως γυρνάει μπούμερανγκ, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, το δημοφιλές site «χακαρίστηκε» από μια οργάνωση με όνομα Impact Team.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, άλλα δύο ιστοσελίδες γνωριμιών (Cougar Life, Established Men), της ίδιας εταιρείας (Avid Life Media) χακαρίστηκαν επίσης, με την Impact Team να ισχυρίζεται ότι έχει πλήρη πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εταιρείας- από τα στοιχεία του κάθε μέλους μέχρι και οικονομικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Μέχρι τώρα, έχουν κυκλοφορήσει μόλις 40 ΜΒ δεδομένων, περιλαμβανομένων στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Κρεμπς (KrebsOnSecurity), έχει επιβεβαιωθεί ότι τα δεδομένα είναι πραγματικά, και ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για την απομάκρυνση του υλικού που έχει διαρρεύσει. Ωστόσο, η Impact Team κάνει λόγο για μια «απλή γεύση» των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της και απειλεί με κυκλοφορία επιπλέον δεδομένων εάν δεν κλείσουν μόνιμα οι σελίδες αυτές.

Σημειώνεται ότι το βασικό πρόβλημα που έχουν οι χάκερ με τις σελίδες αυτές είναι ότι το Ashley Madison χρεώνει τον χρήστη για την πλήρη διαγραφή των στοιχείων του- αν και υπάρχει πάντα η επιλογή απόκρυψής τους. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η υπηρεσία full delete είναι ο μόνος τρόπος πλήρους διαγραφής- κάτι που οι χάκερ χαρακτηρίζουν ψέμα. «Οι χρήστες σχεδόν πάντα πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, οι λεπτομέρειές περί των αγορών τους δεν εξαφανίζονται όπως υπόσχονται, και περιλαμβάνουν και το όνομα και τη διεύθυνση, που είναι φυσικά οι πιο σημαντικές πληροφορίες» αναφέρουν σχετικά.

Το Ashley Madison έχει δεχτεί επικρίσεις και στο παρελθόν- όπως και άλλες ιστοσελίδες γνωριμιών- για τις πρακτικές του όσον αφορά στη φύλαξη των στοιχείων των πελατών του.

Όπως αναφέρει το BBC, οι χάκερ υποστηρίζουν ότι έχουν αποκτήσει πληροφορίες που περιλαμβάνουν «τις σεξουαλικές φαντασιώσεις των πελατών και τις αντίστοιχες συναλλαγές πιστωτικών καρτών».

Το Ashley Madison ισχυρίζεται ότι έχει 37 εκατ. χρήστες από πάνω από 50 χώρες. Σημειώνεται ότι τον Μάιο είχε χακαριστεί και το Adult Friend Finder, με αποτέλεσμα τη διαρροή μεγάλου όγκου δεδομένων.

Sponsored Post