ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/09/2018 15:46 EEST

«Ασπίδα» Χαρίτση στη Νοτοπούλου -Φέρνει νομοσχέδιο για ζητήματα ισότητας

Eurokinissi

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου  δεν αφήνει ασχολίαστες και τις σεξιστικές αναφορές που υπήρξαν εις βάρος της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Στο υπουργείο Εσωτερικών ανήκει όπως γνωρίζετε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας, τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τα ζητήματα της Ισότητας» δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης και συμπληρώνει: «Θα μου επιτρέψετε και με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης που κάνουμε, να κάνω και ένα σχόλιο. Γιατί τις τελευταίες μέρες δυστυχώς είδαμε θα έλεγα κυρίως από ΜΜΕ τα οποία μάλιστα βρίσκονται κοντά και στο χώρο της αντιπολίτευσης, σχόλια για την υπουργοποίηση της νέας υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης, που υπάγεται μάλιστα και εδώ στο υπουργείο μας στο υπουργείο Εσωτερικών, της Κατερίνας Νοτοπούλου. Σχόλια με σεξιστικό περιεχόμενο τα οποία νομίζω ότι καταρχάς δείχνουν ότι για ένα μέρος του δημόσιου λόγου και αυτών που παρεμβαίνουν στα δημόσια πράγματα είναι βαθιά εμποτισμένη η λογική και οι αντιλήψεις περί σεξισμού. Αλλά νομίζω αποδεικνύει και την υποκρισία κάποιων οι οποίοι κατά τα άλλα αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι, αλλά τελικά βλέπουμε ότι και σε τέτοια ζητήματα εμφανίζεται στο προσκήνιο το πραγματικό τους πρόσωπο».

Ο κύριος Χαρίτσης σκοπεύει να συνεργαστεί με δύο ακόμα υπουργεία για να ξεριζώσει τις σεξιστικές αντιλήψεις: «Νομίζω ότι όλοι όσοι παρεμβαίνουμε στα δημόσια πράγματα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Διαμορφώνουμε με το λόγο μας και με την πρακτική μας αντιλήψεις στο κοινωνικό σώμα. Η δουλειά λοιπόν που έχουμε να κάνουμε εμείς και σε αυτό το πεδίο και μεσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας είναι ακριβώς να μπορέσουμε να ξεριζώσουμε τέτοιες αντιλήψεις από τα δημόσια πράγματα, από το δημόσιο λόγο και η συνεργασία την οποία έχουμε ήδη αναπτύξει και θα ενισχύσουμε το επόμενο διάστημα με συναρμόδια υπουργεία όπως είναι το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτή την προσπάθεια».

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post