ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2019 10:44 EEST

Αστεροειδής μεγέθους αντίστοιχου του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου θα περάσει κοντά από τη Γη

Είναι σαν το Burj Khalifa.

Science Photo Library - ANDRZEJ WOJCICKI via Getty Images

Ένας τεράστιος αστεροειδής, μεγέθους που αντιστοιχεί σε αυτό του Burj Khalifa- του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, που βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι- θα περάσει κοντά από τη Γη σε λιγότερο από έναν μήνα, σύμφωνα με τη NASA.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science, ο 2000 QW7 είναι μεταξύ 290 και 650 μέτρων σε διάμετρο και είναι λίγο πιο κοντός από το 828 μέτρων Burj Khalifa. Αναμένεται να περάσει κοντά από τον πλανήτη μας στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) του Jet Propulsion Laboratory στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Ο αστεροειδής θα κινείται με ταχύτητα 23.100 χλμ/ ώρα όταν θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας και, αν και θεωρείται γεωπλήσιο αντικείμενο («Near Earth Object»), θα είναι μάλλον μακριά: Σημειώνεται ότι οι αστεροειδείς και άλλα διαστημικά αντικείμενα θεωρούνται «Near Earth Objects» εάν διέρχονται εντός απόστασης 1,3 αστρονομικών μονάδων από τον πλανήτη μας (μία αστρονομική μονάδα, AU, είναι η απόσταση της Γης από τον Ήλιο, στα 149,6 εκατ. χλμ).

Σύμφωνα με το CNEOS, ο 2000 QW7 θα περάσει εντός 0,03564 αστρονομικών μονάδων από τη Γη, απόσταση που αντιστοιχεί σε περίπου 5,3 εκατ. χλμ. Σημειώνεται πως ο αστεροειδής κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο όπως και η Γη, ωστόσο οι πορείες τους δεν διασταυρώνονται συχνά : Η τελευταία φορά που πλησίασε ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 2000. Μετά τις 14 Σεπτεμβρίου, η επόμενη αναμένεται να είναι στις 19 Οκτωβρίου 2038.