22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
17/09/2021 07:14 EEST

Αστροναύτης για μία ημέρα: Η εταιρεία που «πουλά» στους πελάτες της την απόλυτη εμπειρία

Η Zero Gravity Corporation δίνει στους πελάτες της μια διαφορετική εμπειρία.

INSPIRATION 4 via via REUTERS
.

«Αυτό που προσφέρουμε στους ανθρώπους είναι η απόλυτη εμπειρία, η εμπειρία της αίσθησης του να είσαι αστροναύτης, να αιωρείσαι στην καμπίνα του ειδικά τροποποιημένου μας Boeing 727» λέει στο Reuters o Ματ Γκοντ, διευθύνων σύμβουλος της Zero Gravity Corporation. «Είναι η απόλυτη εμπειρία, δεν μπορεί να ξεπεραστεί...ο μόνος τρόπος που μπορείς να την ξεπεράσεις είναι ίσως να ταξιδέψεις με πύραυλο του Έλον Μασκ για 60 εκατ. δολάρια ή σε μερικά χρόνια με τα υποτροχιακά του Ρίτσαρντ Μπράνσον και του Τζεφ Μπέζος, για πολλά χρήματα. Και η μόνη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς και εμάς είναι πως, με εμάς, περνάς περισσότερο χρόνο σε έλλειψη βαρύτητας, μα με αυτούς έχεις θαυμάσια θέα».

Όπως λέει ο Γκοντ, με το αεροπλάνο της εταιρείας έχουν πετάξει ο Στίβεν Χόκινγκ, αστροναύτες, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Έλον Μασκ, κινηματογραφικοί αστέρες και πολλοί άλλοι. Επίσης, τονίζει πως το κόστος δεν είναι μεν χαμηλό, αλλά δεν είναι και εξωπραγματικό, στα 7.500 δολάρια.

Το αποκαλούμενο Zero Gravity Experienceυπόσχεται στους ταξιδιώτες μια γεύση της εμπειρίας του να είναι κανείς αστροναύτης, αιωρούμενος στην καμπίνα του αεροσκάφους: Τα 7.500 δολάρια αφορούν σε ένα ταξίδι 90 λεπτών με το G-Force One. Μέσα στο τροποποιημένο αεροπλάνο, τα 2/3 περίπου είναι ανοιχτός χώρος, προκειμένου να μπορεί κανείς να νιώσει πώς είναι όταν δεν τον κρατά η βαρύτητα στο έδαφος.

Το αεροπλάνο πετά σε ύψος 24.000 ποδών, και μετά κάνει τον απαιτούμενο ελιγμό, που παρέχει 20-30 δευτερόλεπτα έλλειψης βαρύτητας. Ο ελιγμός αυτός επαναλαμβάνεται περίπου 15 φορές.

Ο διαστημικός τουρισμός έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο, με πύραυλο και κάψουλα της SpaceX, με πλήρωμα από ερασιτέχνες αστροναύτες, να εκτοξεύονται επιτυχώς την Τετάρτη.

Η εταιρεία προσφέρει πτήσεις από το 2004. Για φέτος ο Γκοντ λέει πως θα υπάρχουν 65-70 πτήσεις, ενώ για την επόμενη χρονιά θεωρεί πως θα φτάσουν τις 100.

Με πληροφορίες από Reuters