Αγία Βαρβάρα: Δολοφονία στη μέση του δρόμου και ένταση με τους αστυνομικούς

Οι διασώστες παρέλαβαν το θύμα, το μετέφεραν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου όμως υπέκυψε στα τραύματα από πυροβόλο όπλο.
NurPhoto via Getty Images

Τη διαδρομή, που ακολούθησαν δράστης και θύμα, προσπαθούν να κατανοήσουν τα στελέχη της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία ενός άνδρα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Λίγα λεπτά πριν από τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής κάτοικοι τής περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές για πυροβολισμούς. Όταν έφθασαν οι πρώτοι ένστολοι, αντίκρισαν στην άκρη της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη έναν άνδρα αιμόφυρτο και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρέλαβαν το θύμα, το μετέφεραν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου όμως υπέκυψε στα τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Πολύ γρήγορα η οδός Μακρυγιάννη αποκλείστηκε και στελέχη της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν να ερευνούν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία όλα ξεκίνησαν σε μία από τις πολυκατοικίες της περιοχής και ότι πιθανά ο δράστης να επέστρεψε σε αυτή. Προκλήθηκε ένταση, όμως, με κατοίκους της περιοχής, Ρομά, οι οποίοι αντέδρασαν στις αστυνομικές έρευνες.

Το θύμα είναι και αυτός Ρομ, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ πρόσφατα τον είχαν ξυλοκοπήσει.

Δημοφιλή