Άγιοι Ανάργυροι: Τηλεφωνήτρια του 100 άκουγε την 28χρονη να δέχεται τα χτυπήματα - Οι ευθύνες των αστυνομικών

Στην Αξιωματικό Υπηρεσίας δήλωσε πως δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος του πρώην της, αλλά μόνον πως ήθελε ένα περιπολικό για να τη μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι.
.
.
Eurokinissi

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες και ευθύνες αστυνομικών κρύβονται πίσω από τη δολοφονία με μαχαίρι μίας 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας.

Η 28χρονη πήγε με τον σύντροφό της στο τμήμα, καθώς πίστευε ότι ο πρώην σύντροφός της αποτελούσε απειλή για εκείνη. Στην Αξιωματικό Υπηρεσίας δήλωσε πως δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος του, αλλά μόνον πως ήθελε ένα περιπολικό για να τη μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αξιωματικός Υπηρεσίας πρότεινε στην 28χρονη να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει όχημα για να την παραλάβει, καθώς το ΑΤ δεν είχε διαθέσιμο εκείνη την ώρα.

Η γυναίκα κάλεσε το “100”, μόλις βγήκε από το τμήμα, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν αργά, καθώς ο πρώην σύντροφός της ήταν ήδη μπροστά της και της κατάφερε τα χτυπήματα. Πηγές ενημέρωσης της HuffPost αναφέρουν ότι την ώρα που δεχόταν τα χτυπήματα, η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ήταν σε ανοιχτή γραμμή και άκουγε το περιστατικό.

Ούτε ο νυν σύντροφος της 28χρονης ούτε ο αστυνομικός - φρουρός που ήταν σε κοντινή απόσταση κατάφεραν να αντιδράσουν με την κοπέλα να υποκύπτει στα τραύματά της και τον 39χρονο δράστη να αυτοτραυματίζεται.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της Αξιωματικού Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χειρίστηκε σωστά το περιστατικό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι και ο Εισαγγελέας θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση με το ερώτημα της παράβασης καθήκοντος.

Δημοφιλή