ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/10/2020 20:21 EEST | Updated 03/10/2020 22:06 EEST

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του «Πρώτου Θέματος»

Καταδίκη της ενέργειας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Eurokinissi
.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ομάδα ατόμων πήγε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι και έγραψε συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

 Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καταδίκασε το συμβάν, σημειώνοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας ”Πρώτο Θέμα”. Κάθε ενέργεια εναντιον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Περαιτέρω επισημαίνει ότι «τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατίας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ , ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της, Οι ”εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσθέτοντας ότι «η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».