ΔΙΕΘΝΕΣ
21/05/2019 16:41 EEST

BBC: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων

Ηταν η μοναδική γυναίκα στον ρόλο αυτό σε εθνικό επίπεδο, από το 1960 έως το 1975.

HuffPost UK

Η Ναν Γουίντον, η πρώτη γυναίκα, που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων, στο βρετανικό κανάλι του BBC, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική έκδοση της HuffPost UK, η Γουίντον  το ντεμπούτο της στις 20 Ιουνίου 1960, όταν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έκρινε πως, ήταν αρκετά σοβαρή για να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που εκφράστηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, οι γυναίκες ήταν υπερβολικά επιπόλαιες για να παρουσιάσουν σοβαρά νέα.

Η θητεία της Γουίντον, το πραγματικό της όνομα της οποίας ήταν Νάνσι Γουίγκινκτον, έμεινε στη θέση αυτή κοντά ένα χρόνο, αφού τον Μάρτιο του 1961 απομακρύνθηκε, ύστερα από μία έρευνα που διενήργησε το BBC ανάμεσα στους ακροατές και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, δεν ήταν αποδεκτή μία γυναίκα, που παρουσίαζε το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

Ηταν η μοναδική γυναίκα στον ρόλο αυτό σε εθνικό επίπεδο, έως το 1975, όταν η Αντζελα Ρίπον, ανέλαβε την συγκεκριμένη θέση.

Το BBC από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της, μέσω της διευθύντριας ειδήσεων Φραν Ανσγουορθ, δήλωσε πως, «Σε μία εποχή που διαθέτουμε μία σειρά λαμπρών γυναικών, που επεξεργάζονται, μαγνητοσκοπούν και παρουσιάζουν τις ειδήσεις του BBC, θα πρέπει να κοιτάξουμε και το παρελθόν και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες, όπως η Ναν, την πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του BBC».

Πηγή: HuffPost UK