ΔΙΕΘΝΕΣ
01/10/2019 14:11 EEST

Bloomberg: Νέα έρευνα του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε Facebook, Google, Amazon

Σχετικά με το πώς επηρεάζουν το περιβάλλον ανταγωνισμού για τις μικρές επιχειρήσεις.

Stephen Lam / Reuters

Το Facebook, η Amazon και η Google έρχονται αντιμέτωπες με νέα έρευνα του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με το πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον ανταγωνισμού για τις μικρές επιχειρήσεις, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.

Η Νίντια Βελάσκεζ, πρόεδρος της επιτροπής Μικρών Επιχειρήσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων σχεδιάζει να προσκαλέσει τις εταιρείες για να τους υποβληθούν ερωτήσεις από την επιτροπή στα τέλη του Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, ανέφερε το Bloomberg.

«Η πρόεδρος Βελάσκεζ πιστεύει πως στις μικρές επιχειρήσεις αξίζει να ανταγωνίζονται σε “ομαλό γήπεδο” και ελπίζει πως η ακρόαση θα είναι μια ευκαιρία για την επιτροπή προκειμένου να εξετάσει το πώς τα πηγαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις δεδομένης της κυριαρχίας των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας σε τομείς που κυμαίνονται από το e-commerce ως το internet traffic» σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται εκπρόσωπο της Βελάσκεζ.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ήδη είναι αντιμέτωπες με μια σειρά ερευνών μεγάλου εύρους, περιλαμβανομένων αυτών από βουλευτές και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ζητήματα όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Sponsored Post