ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2019 14:38 EEST

Bloomberg: Στις κορυφαίες θέσεις του «δείκτη μιζέριας» η Ελλάδα

Οι χώρες που απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα.

Getty Editorial

Την πέμπτη θέση στην κατάταξη του Bloomberg με τις πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου κερδίζει η Ελλάδα, ενώ στην πρώτη θέση ξεχωρίζει η Βενεζουέλα, εξαιτίας του εφταψήφιου ρυθμού πληθωρισμού που αγγίζει τα 8.000.000%.

Και φέτος η λίστα του Bloomberg Misery Index συνοψίζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία 62 οικονομιών, για πέμπτο συνεχόμενο έτος.

Μαζί με την Βενεζουέλα, στις χειρότερες οικονομίες του κόσμου συγκαταλέγονται οι Αργεντινή, Νότια Αφρική, Τουρκία και Ουκρανία. Οι εν λόγω χώρες διατηρούν τις θέσεις που κατείχαν και την περασμένη χρονιά, αφού όμως κατέγραψαν μια μικρή βελτίωση όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του πληθωρισμού.

Στον αντίποδα, ανάμεσα στις πιο ευτυχείς οικονομίες του κόσμου συγκαταλέγεται η Ταϊλάνδη και ακολουθούν ακόμη δύο ασιατικές: η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία. Στην πρώτη πεντάδα επίσης βρίσκονται η Ελβετία και η Δανία.

Όπως παρόλα αυτά σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, η υψηλή θέση της Ιαπωνίας οφείλεται στην εξαιρετικά αδύναμη ζήτηση, η οποία κρατάει σε υποτονικά επίπεδα τον πληθωρισμό.

Bloomberg