ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 09:05 EET

Bρέφος στην Κύπρο ανένηψε λίγο πριν μεταφερθεί στο νεκροτομείο

Pekic via Getty Images

Εντύπωση προκαλεί στους γιατρούς η περίπτωση ενός βρέφους τριών μηνών που ενώ μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Πάφου σε κρίσιμη κατάσταση και θεωρήθηκε αρχικά νεκρό, ανένηψε και επανήλθε στη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το μωρό θεωρήθηκε αρχικά νεκρό από τους γιατρούς αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους χάθηκαν οι παλμοί του και δεν έδειχνε σημάδια ζωής.

Στο τελικό καρδιογράφημα πριν τη μεταφορά του στο νεκροτομείο ωστόσο, έκπληκτοι οι νοσηλευτές διαπίστωσαν ότι μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος οι παλμοί του βρέφους επανήλθαν, όπως και το χρώμα του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη πάντως κατάσταση.

Η απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας όταν ζεύγος Ρουμάνων κατοίκων Πάφου μετέφερε αναίσθητο το τρίμηνο βρέφος τους στο Νοσοκομείο Πάφου. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω κατάποσης εμεσμάτων και παρά την πολύωρη προσπάθεια τους το μικρό αγγελούδι δεν επανερχόταν. Αφού όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν απέβησαν άκαρπες, οι γιατροί ενημέρωσαν τους συντετριμμένους γονείς ότι το βρέφος δεν θα επανερχόταν στη ζωή.

Οι νοσηλευτές που ανέλαβαν το διαδικαστικό σκέλος, διενήργησαν όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές το τελικό καρδιογράφημα για να μεταφερθεί το βρέφος στο νεκροτομείο όταν επιβεβαιωθεί και τυπικά ότι δεν υπάρχει καρδιακή λειτουργία. Έκπληκτοι και ως εκ θαύματος όμως, οι νοσηλευτές διαπίστωσαν καρδιακούς παλμούς κατά το καρδιαογράφημα αυτό, ενώ πρόσεξαν επίσης ότι και το ροδαλό χρώμα του βρέφους επανήλθε στο πρόσωπο του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν την ανέλπιστη θετική εξέλιξη μετά από νέες εξετάσεις. Το βρέφος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε επισκληρίδειο αιμάτωμα στον εγκέφαλο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Η μητέρα ανέφερε στους γιατρούς ότι το τρίμηνο παιδάκι της, έπεσε στο έδαφος από τον καναπέ στην οικία τους προ τριών ημερών, δεν το θεώρησε ωστόσο τόσο σοβαρό αφού δεν αντιλήφθηκε μετά τα πρώτα κλάματα να υπάρχει, όπως είπε, σοβαρό πρόβλημα.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post