ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2018 15:36 EET | Updated 10/12/2018 15:47 EET

Brexit: Προς αναβολή η ψηφοφορία για την συμφωνία στη Βουλή

ASSOCIATED PRESS

Εν αναμονή των δηλώσεων της Τερέζα Μέι βρίσκεται η Βρετανία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων η ψηφοφορία για την συμφωνία του Brexit στο Κοινοβούλιο αναμένεται να αναβληθεί. 

Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο στις 15:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδος) και η γενική εκτίμηση είναι ότι θα ανακοινώσει την αναβολή της ψηφοφορίας, καθώς τουλάχιστον 100 βουλευτές του κόμματός της έχουν δηλώσει οτι θα ψήφιζαν κατά του σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Η πληροφορία για την αναβολή της ψηφοφορίας δημοσιεύτηκε πρώτα στο Bloomberg  και η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε αμέσως να την διαψεύσει. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αποτέλεσμά της θα είναι μία μεγάλη ήττα για την Μέι, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τόσο στο ναυάγιο της συμφωνίας για το Brexit, όσο και στο τέλος της Μέι ως επικεφαλής των Συντηρητικών - ή και στα δύο.  

Το πρωθυπουργικό γραφείο επέμενε το πρωί της Δευτέρας ότι η ψηφοφορία θα γινόταν κανονικά αλλά μετά τα δημοσιεύματα περί αναβολής, το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι μετά την ομιλία της Μέι θα υπάρξει μία «δήλωση σχετική με την λειτουργία», γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μία ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμα της Βουλής.